Написати лист    Головна сторінка
 
Головна
Структура ОНМЦК
Історія
Сценарії
Фотогалерея
НКС Волині
Часопис "ЯРОВИЦЯ"
Контакти
З яких причин вважаєте себе культурною людиною?
Працюю в культурній галузі
Читаю книги
Не вживаю нецензурщини

Важливий процес моніторингу НКС2022.09.05 15:38

  2 вересня 2022 року  в онлайн-форматі на платформі ZOOM  проведено ознайомчий семінар щодо моніторингу та ознайомлення з моніторинговими формами елементів НКС за ініціативи Експертної ради з питань нематеріальної культурної спадщини (НКС) при Міністерстві культури та інформаційної політики України та Українського центру культурних досліджень. 
  Восени розпочинається підготовка до моніторингу діяльності організацій, визначених за координацію роботи з охорони нематеріальної культурної спадщини. Коригуючими організаціями за проведення цієї роботи визначено обласні центри народної творчості які активно мають включитися в процес збору інформації та підтримки розвитку елементів НКС (обласний і національний рівень).  На Волині уже внесено в національний реєстр соломкарство турійщини. Місцева громада активно працює над створенням конкретних заходів щодо популяризації цього самобутнього мистецтва і передачі його майбутнім поколінням майстрів. Крім того в нашому краї на рівні обласного реєстру діє до десятка елементів  яскравих проявів народної творчості які також полтребують підтримки.
  Столичні фахівці детально ознайомили учасників семінару із пропонованими формами обліку елементів НКС і визначили терміни їх подачі.
 
Всі права захищено © 2024
Волинський обласний науково-методичний центр культури
Розробка сайту: веб-студія "WebMaestro"