Написати лист    Головна сторінка
 
Головна
Структура ОНМЦК
Історія
Сценарії
Фотогалерея
НКС Волині
Часопис "ЯРОВИЦЯ"
Контакти
З яких причин вважаєте себе культурною людиною?
Працюю в культурній галузі
Читаю книги
Не вживаю нецензурщини

Діяльність закладів культури територіальних громад Волині під час дії воєнного стану2022.11.16 14:50

15 листопада 2022 року, в місті Луцьку, в приміщенні Волинського академічного обласного театру ляльок відбувся обласний семінар-практикум керівників структурних підрозділів у сфері культури на тему «Діяльність клубних закладів територіальних громад області під час дії воєнного стану».

На зустріч прибуло понад сімдесят учасників із різних куточків Волині.

Розпочала семінар-практикум директор Обласного науково-методичного центру культури Любов Рожнова. Вона акцентувала увагу присутніх на першочергових завданнях закладів культури ОТГ під час воєнного стану в країні і переформатування діяльності в цих умовах, атестації працівників закладів культури і пошук нових форм роботи.

Актуальну тему розкрила начальник управління культури, з питань релігій та національностей облдержадміністрації Ольга Чубара, обговоривши з присутніми конкретні форми співпраці щодо виконання поставлених завдань перед установами в умовах воєнного стану та запевнила працівників культури в конкретній підтримці у вирішенні проблемних питань.

Юлія Приймачук , провідний методист відділу організаційно-методичної та видавничої діяльності Центру детально розповіла присутнім про підготовку клубних закладів територіальних громад області до здачі державної статистичної звітності форми 7-НК за 2022 рік.

Жвавий інтерес викликав виступ провідного методиста відділу аматорського мистецтва та народної творчості Лідії Клімчук, яка розповіла про співпрацю зі структурними підрозділами територіальних громад області, роль Центрів культури в питанні дослідження та охорони нематеріальної культурної спадщини.

Про культурно-просвітницьку роботу в громаді розповіла провідний методист відділу організаційно-методичної та видавничої діяльності Ніна Фурдило.

Про те, як відбувається творчий конкурс «Ми з України» серед працівників культури та аматорів ознайомив присутніх заступник директора Центру Віталій Клімчук. Він звернув увагу на важливості творчого підходу до організації тематичних заходів і пошуку нового репертуару для художніх колективів.

На завершення семінару-практикуму, начальник відділу культури мистецтв управління культури, з питань релігій та національностей облдержадміністрації Ольга Купровська розповіла про нормативні документи, що регулюють діяльність галузі культури та важливість щодо дотримання конкретних вимог.

Протягом зустрічі серед учасників відбувалось жваве обговорення проблемних питань діяльності, обмін досвідом.

Семінар-практикум було організовано управлінням культури, з питань релігій та національностей Волинської обласної державної адміністрації, Обласним науково-методичним центром культури.




 
Всі права захищено © 2024
Волинський обласний науково-методичний центр культури
Розробка сайту: веб-студія "WebMaestro"