Написати лист    Головна сторінка
 
Головна
Структура ОНМЦК
Історія
Сценарії
Фотогалерея
НКС Волині
Часопис "ЯРОВИЦЯ"
Контакти
З яких причин вважаєте себе культурною людиною?
Працюю в культурній галузі
Читаю книги
Не вживаю нецензурщини

Час Григорія Сковороди2022.11.30 14:26

 29 листопада 2022 року вприміщенні бібліотеки Волинського Національного університету імені Лесі Українки відбувся культурно-просвітницький захід «Велич особистості. Григорій Сковорода», організований для студентської молоді та громади міста Обласним науково-методичним центром культури спільно з фахівцями університету. Захід присвячений 300-річчю з дня народження Григорія Сковороди – генія українського духу, мислителя, драматурга, композитора, музиканта, співця, культурно-освітнього подвижника, який наприкінці ХУІІІ століття змінив культурне життя України та давно став символом мудрості.

  Збагнути творчу спадщину Григорія Сковороди – далеко не просте завдання. Кожен там може знайти усе про себе і для себе, адже у нього можна багато навчитися як в просвітителя, мудреця світового значення. Про це йшлося у виступі співорганізаторки та ведучої заходу Світлани Кресак – методиста бібліотеки ВНУ імені Лесі Українки.

 «Пройшло уже три століття, а думки його актуальні і своєчасні,  адже відкривати його нам усе життя» – сказала у виступі перед присутніми Лариса Семенюк – кандидат наук, доцент кафедри української літератури Волинського Національного університету імені лесі Українки, розкрила тему історичної величі Сковороди,глибини його філософії, широти світобачення, що захоплюють і вражають сучасників, а ще важливості ідей просвітителя для власної особистості в «пошуках істинного щастя».

 Учасники заходу переглянули відеоролик, створений творчим колективомЦентру культури за мотивами повнометражного фільмом «У пошуках щастя». У залі бібліотеки діяла виставка книг Г.С. Сковороди та про нього. Роздруковані байки письменника, виготовлені видавничим відділом Центру культури, викликали зацікавленість, адже кожен міг для себе їх прочитати сам.

 У мистецькій програмі брали участь: Ірина Марчук-Котлицька –  лауреат всеукраїнських і міжнародних конкурсів, бандуристка Ірина Марчук-Котлицька; Вадим Хаїнський – викладач Волинського фахового коледжу культури і мистецтв імені Ігоря Стравінського Волинської обласної ради. Художня композиція за творами Г.С. Сковороди «Світ ловив мене, та не спіймав» (режисер – викладач-методист відділу сценічне мистецтво коледжу Лідія Марчук) у виконанні студентів закладу Анни Ковирнової, Ангеліни Юневич, Мирослава Антушевського, Богдана Курило, Назара Балабаш викликала щирі, гучні оплеки глядачів.








 
Всі права захищено © 2024
Волинський обласний науково-методичний центр культури
Розробка сайту: веб-студія "WebMaestro"