Написати лист    Головна сторінка
 
Головна
Структура ОНМЦК
Історія
Сценарії
Фотогалерея
НКС Волині
Часопис "ЯРОВИЦЯ"
Контакти
З яких причин вважаєте себе культурною людиною?
Працюю в культурній галузі
Читаю книги
Не вживаю нецензурщини

«Навчати та вчитися за допомогою живої спадщини»2022.12.23 11:34

  22 січня відбувся дистанційний семінар у межах проекту «Навчати та вчитися за допомогою живої спадщини»,  який здійснюється в Україні громадською організацією «Центр розвитку «Демократія через культуру», акредитованою в ЮНЕСКО з питань нематеріальної культурної спадщини, за підтримки Фонду ЮНЕСКО з надання допомоги в надзвичайних ситуаціях.  Учасники  семінару мали можливість познайомитися з командою школи, яка виграла участь у проекті й прагне впровадити нематеріальну культурну спадщину в програму навчання чи під час позакласної діяльності, що підтримується Міністерством освіти і науки України. Участь у проекті дає можливість представити обраний школою елемент нематеріальної культурної спадщини та його охорону через освіту на міжнародному рівні.   

    З учасниками семінару поділилася досвідом роботи член Національної спілки майстрів народного мистецтва, заслужений майстер народної творчості України, носійка елемента НКС «Традиція соломоплетіння у Турійській громаді Волинської області» Марія Кравчук.  Вона розповіла як у 1997 році у Купичівській  школі створила гурток «Плетіння соломкою», а згодом мистецьку студію під назвою «Житечко», яка й зараз функціонує та про численні Всеукраїнські і Міжнароні майстер-класи, які проводила у багатьох країнах світу. Провідний методист ОНМЦК Лідія Клімчук поділилася досвідом співпраці з Волинським краєзнавчим музеєм під час підготовки Обліковитх карток елементів НКС, які увійшли до обласного Реєстру.

Таж відбулася презентація методичного посібника для вчителів «Навчати та вчитися за допомогою живої спадщини», який був виданий закордонними партнерами. Його метою є введення елемента НКС у шкільну програму.

 
Всі права захищено © 2024
Волинський обласний науково-методичний центр культури
Розробка сайту: веб-студія "WebMaestro"