Написати лист    Головна сторінка
 
Головна
Структура ОНМЦК
Історія
Сценарії
Фотогалерея
НКС Волині
Часопис "ЯРОВИЦЯ"
Контакти
З яких причин вважаєте себе культурною людиною?
Працюю в культурній галузі
Читаю книги
Не вживаю нецензурщини

Кіностудія «Волинь» про героя битви під Крутами2023.01.26 09:56

  Український національно-визвольний рух розпочався з перших літ існування країни під назвою Україна. Вся історія нашої держави просякнута кров’ю мужніх бійців за її незалежність та самостійність. Війна 2014 року і повномасштабне вторгнення рашистів 24 лютого 2022-го це не початок, а продовження боротьби з ненависним ворогом. Бій під Кру́тами, що відбувся 29 січня 1918 біля залізничної станції Крути, затримав більшовицькі війська і це дало змогу укласти Берестейський мирний договір, яким Українська народна Республіка визнавалася незалежною державою.

  Нині пишеться новітня історія протистояння російському агресору, але ми не забуваємо про тих, хто закладав підвалини нашої держави.

 Про одного з таких героїв, учасника бою під Крутами та Другого Зимового походу Армії Української Народної Республіки Михайла Рожка розповідає документальний фільм «Цілитель воленьки, або рецепти мужності патріота». Фільм створено народною аматорською кіностудією «Волинь» Обласного науково-методичного центру культури (режисер Віталій Герасимлюк, оператор заслужений працівник культури України Борис Ревенко). Кінострічку було відзначено на Всеукраїнському конкурсі мультимедійних проектів, присвячених річниці подій Української революції 1917-1921 років оголошеного Українським інститутом національної пам’яті.

  Роботи переможців конкурсу було презентовано в Києві, у Музеї Української Народної Республіки. Окрім того, вони рекомендовані обласним державним адміністраціям для використання під час проведення урочистих заходів.

 Нехай перегляд цього фільму стане гідним вшануванням пам’яті учасників Української революції 1917-1921 років.

Слава Україні!

Героям слава!

Фільм можна переглянути тут

 
Всі права захищено © 2024
Волинський обласний науково-методичний центр культури
Розробка сайту: веб-студія "WebMaestro"