Написати лист    Головна сторінка
 
Головна
Структура ОНМЦК
Історія
Сценарії
Фотогалерея
НКС Волині
Часопис "ЯРОВИЦЯ"
Контакти
З яких причин вважаєте себе культурною людиною?
Працюю в культурній галузі
Читаю книги
Не вживаю нецензурщини

Науково-методичний центр культури – координуюча організація у сфері НКС2023.02.02 15:28

 Другого лютого відбулася дистанційна конференція «Діяльність координуючих організацій у сфері НКС: підсумки-2022 та пріоритети-2023». Її організував Український центр культурних досліджень для представників відповідальних структурних підрозділів ОВА, директорів Центрів народної творчості/Центрів культури та працівників відповідальних за напрямок НКС. У роботі семінару брали участь директор Обласного науково-методичного центру культури Любов Рожнова та фахівці ОНМЦК. Під час роботи конференції було проаналізовано роботу координуючих організації у сфері НКС на регіональному рівні за результатами проведеного моніторингу у 2022 році. Відбулася практична робота у групах під час якої доповідачі з регіонів інформували про головні здобутки роботи в галузі НКС, про нереалізовані проєкти з причин війни та шляхи вирішення проблем у 2023 році. 

 Про розвиток елементів нематеріальної культурної спадщини Волині доповідала провідний методист ОНМЦК Лідія Клімчук.  Серед найбільших здобутків  вона назвала поповнення обласного переліку елементами НКС  «Смідинська капуста» та  «Бортництво. Глядіння пчіл по-Баївські». Також у минулому році Міністерство культури та інформаційної політики внесло до Національного переліку нематеріальної культурної спадщини України елемент НКС  «Традиція соломоплетіння у Турійській громаді Волинської області». Було покращено комунікацію з громадами, проведено інвентаризацію усіх дванадцяти елементів, які увійшли до обласного реєстру, оновлено комісію з формування обласного переліку елементів НКС.

       Учасники конференції акцентували увагу на важливості й актуальності серії практичних семінарів «Нематеріальна культурна спадщина в час війни: алгоритм дій зацікавлених сторін та організацій культури», які були проведені у 2022 році, а тому онлайн навчання будуть мати продовження і у 2023 році.

 
Всі права захищено © 2024
Волинський обласний науково-методичний центр культури
Розробка сайту: веб-студія "WebMaestro"