Написати лист    Головна сторінка
 
Головна
Структура ОНМЦК
Історія
Сценарії
Фотогалерея
НКС Волині
Часопис "ЯРОВИЦЯ"
Контакти
З яких причин вважаєте себе культурною людиною?
Працюю в культурній галузі
Читаю книги
Не вживаю нецензурщини

Семінар-практикум керівників клубних закладів2023.04.26 15:47

 Учасників семінару-практикуму привітав начальник управління культури, з питань релігій та національностей Волинської обласної державної адміністрації Олександр Хвіщук. 
 Актуальне на сьогодні питання «Центр культурних послуг як багатофункціональний заклад культури з координації процесів духовного та культурного розвитку територіальних громад» змістовно презентувала Марина Кулініч – керівник експериментальної групи з координації взаємодії з регіонами, директоратом стратегічного планування та європейської інтеграції Міністерства культури та інформаційної політики України. 
 Розмову із учасниками обласного семінару-практикуму продовжила Любов Рожнова – т.в.о. директора Обласного науково-методичного центру культури. Зокрема велася мова про регіональний етап Всеукраїнського огляду-конкурсу клубних закладів у сільській місцевості, окреслено значну роль клубних установ, як важливого публічного просвітницького простору.
 Про значимість клубних закладів – складової соціально-культурного осередку громади у складі Центрів культурних послуг та про діяльність любительських об’єднань і клубів за інтересами в організації дозвілля та творчого розвитку особистості розповіла провідний спеціаліст ОНМЦК Юлія Приймачук. 
 Завідувачка відділом аматорського мистецтва та народної творчості Центру культури Олена Мартинович висвітлила питання організації діяльності колективів аматорського мистецтва клубних закладів територіальних громад області та участі їх в обласних, всеукраїнських культурно-мистецьких заходах, конкурсах та фестивалях. 
 Важливим та пізнавальним був виступ заступника директора ОНМЦК Віталія Клімчука з темою «Спільні зусилля клубних установ та місцевих храмів в площині духовності». 
 Про діяльність клубних закладів територіальних громад області згідно нормативно-законодавчої бази розповіла учасникам семінару-практикуму начальник відділу культури і мистецтв управління культури, з питань релігій та національностей облдержадміністрації Ольга Купровська.
 Загалом семінар дав можливість у професійному колі поспілкуватися та обговорити питання подальшої роботи, разом намітити шляхи дієвої співпраці. 
 Організатори семінару-практикуму – Обласний науково-методичний центр культури, управління культури, з питань релігій та національностей Волинської обласної державної адміністрації.











«Центри культурних послуг як публічні простори для формування єдності в громаді» – презентація за посиланням

«Центр культурних послуг – як творча лабораторія з координації процесів духовного та культурного розвитку громади, збереження і популяризації народної творчості, нематеріальної культурної спадщини, інноваційних форм та методів роботи установ культури в громаді» - презентація за посиланням

 
Всі права захищено © 2024
Волинський обласний науково-методичний центр культури
Розробка сайту: веб-студія "WebMaestro"