Написати лист    Головна сторінка
 
Головна
Структура ОНМЦК
Історія
Сценарії
Фотогалерея
НКС Волині
Часопис "ЯРОВИЦЯ"
Контакти
З яких причин вважаєте себе культурною людиною?
Працюю в культурній галузі
Читаю книги
Не вживаю нецензурщини

«Жива спадщина: оцінка втрат та можливостей»2023.05.05 14:26

«Жива спадщина: оцінка втрат та можливостей» 


  5 травня ц.р. Міністерством культури та інформаційної політики України проведено дистанційний семінар на тему: «Жива спадщина: оцінка втрат та можливостей», у якому брали участь т.в.о. директора Обласного науково-методичного центру культури Любов Рожнова та провідний методист з охорони нематеріальної культурної спадщини ОНМЦК Лідія Клімчук. 
 На семінарі було представлено результати дослідження щодо оцінки збитків у сфері нематеріальної культурної спадщини в Україні, які були завдані російськими окупантами та обговорено потреби для її відновлення і розвитку. Дослідження провели сектор збереження та розвитку нематеріальної культурної спадщини Департаменту культурної спадщини Міністерства культури та інформаційної політики України спільно з представниками акредитованої в ЮНЕСКО Громадської організації «Центр розвитку «Демократія через культуру». 
 Відкрила семінар голова Експертної ради з питань нематеріальної культурної спадщини при Міністерстві культури та інформаційної політики України Валентина Дем’ян. Детальніше про методику оцінки збитків, загрози, руйнування матеріальної спадщини, яка безпосередньо стосується нематеріальної культурної спадщини розповів член Експертної ради Олександр Буценко.
 Заступник міністра Міністерства культури та інформаційної політики України Катерина Чуєва подякувала присутнім за злагоджену координацію дій у цій важливій роботі. 
 Також відбулося спілкування щодо роботи методичної служби Обласних центрів культури (центрів народної творчості) в напрямку покращення діяльності мистецьких шкіл ТГ області з питань проведення методичних днів та організації роботи в цілому. Зустріч провів Державний науково-методичний центр змісту культурно-мистецької освіти.







 
Всі права захищено © 2024
Волинський обласний науково-методичний центр культури
Розробка сайту: веб-студія "WebMaestro"