Написати лист    Головна сторінка
 
Головна
Структура ОНМЦК
Історія
Сценарії
Фотогалерея
НКС Волині
Часопис "ЯРОВИЦЯ"
Контакти
З яких причин вважаєте себе культурною людиною?
Працюю в культурній галузі
Читаю книги
Не вживаю нецензурщини

Колківська республіка – предтеча української незалежності2023.05.24 16:38

 24 травня 2023 року, в селищі Колки, з нагоди відзначення 80-ї річниці уворення Колківської республіки відбувся тематичний захід «Колківська республіка – предтеча української незалежності».  Священнослужителями Православної Церкви України відслужено панахиду по загиблих вояках Української Повстанської Армії, які загинули за волю України. 
 Схиливши голови у хвилині мовчання перед святою пам’яттю українських лицарів Ідеї і Чину – полеглих захисників Колківської Республіки та поклавши квіти до пам’ятних знаків «Борцям за волю України» і «Колківська республіка» присутні на заході виявили пошану і вдячність всім загиблим землякам. 
 Продовжили урочистості виступи представників влади – першого заступника голови Волинської обласної ради Юрія Поліщука, заступника директора Департаменту культури, молоді та спорту Волинської обласної державної адміністрації Валерія Дмитрука та голови Колківської територіальної громади Олександра Палінкевича. 
 Тематичними були виступи аматорів сцени Колківської та Маневицької територіальних громад, як ствердження важливості, актуальності, тісного зв’язку із сьогоднішніми подіями російсько-української війни та героями Колківської Республіки. 
 Присутні мали можливість переглянути тематичну виставку інформаційних документів «Творці Колківської республіки» та світлин героїв, захисників України з Колківської громади, які загинули в російсько-українській війні «Твої сини Україно». 
 Захід підготовлено та проведено Обласним науково-методичним центром культури, спільно з Колківською територіальною громадою за сприяння Департаменту культури, молоді та спорту Волинської обласної державної адміністрації.



 




 




















 
Всі права захищено © 2024
Волинський обласний науково-методичний центр культури
Розробка сайту: веб-студія "WebMaestro"