Написати лист    Головна сторінка
 
Головна
Структура ОНМЦК
Історія
Сценарії
Фотогалерея
НКС Волині
Часопис "ЯРОВИЦЯ"
Контакти
З яких причин вважаєте себе культурною людиною?
Працюю в культурній галузі
Читаю книги
Не вживаю нецензурщини

Міжнародна онлайн-конференція2023.06.06 16:21

 6 червня 2023 року Міністерством культури та інформаційної політики України спільно з Експертною радою з питань нематеріальної культурної спадщини при Міністерстві культури та інформаційної політики України, Громадською організацією «Центр розвитку «Демократія через культуру» та інформаційним партнером «Фундація Суспільність» організовано Міжнародну онлайн-конференцію «Головний інструмент охорони нематеріальної культурної спадщини – основа об'єднання всіх зацікавлених сторін». ЇЇ учасниками були понад сто осіб з усіх регіонів України, а також фахівці з Естонії, Фінляндії, Франції, Хорватії. У роботі конференції брали участь т. в. о директора Волинського науково-методичного центру культури Любов Рожнова та провідний методист з охорони нематеріальної культурної спадщини ОНМЦК Лідія Клімчук. 
 Конференція відбулася у межах проведення заходів із відзначення 15-річчя ратифікації Україною Конвенції про охорону нематеріальної культурної спадщини, і мала на меті показати важливість охорони нематеріальної культурної спадщини, зокрема під час воєнного стану. Також це була нагода отримати досвід іноземних представників, спільнот і організацій, які опинилися в надзвичайних ситуаціях та досвід з підготовки номінацій до ЮНЕСКО в часи кризи. Окрім того, під час онлайн зустрічі було представлено основні позиції, викладені у Періодичному звіті України про імплементацію Конвенції ЮНЕСКО 2003 року, які продемонстрували здобутки та напрямки, які слід підсилити у сфері  охорони нематеріальної культурної спадщини. 
 Кращі практики роботи представляли Хорватії, Естонії, України. Спікери акцентували на важливості тісної співпраці місцевих громад і громадського сектору. Учасники конференції мали нагоду подивитися і одну з практик Волинської області. Презентацію про те, як через казку можна передавати дітям і молоді знання про традиційну гастроспадщину показала завідувачка сектору охорони культурної спадщини Турійської селищної ради Інна Мірчук. Вона презентувала пізнавальний мультфільм «Котилася перепічка».




 
Всі права захищено © 2024
Волинський обласний науково-методичний центр культури
Розробка сайту: веб-студія "WebMaestro"