Написати лист    Головна сторінка
 
Головна
Структура ОНМЦК
Історія
Сценарії
Фотогалерея
НКС Волині
Часопис "ЯРОВИЦЯ"
Контакти
З яких причин вважаєте себе культурною людиною?
Працюю в культурній галузі
Читаю книги
Не вживаю нецензурщини

"Креативний потенціал економіки культури в повоєнній відбудові України"2023.06.15 16:38

 Волинський обласний науково-методичний центр культури долучився до міжнародної науково-практичної конференції "Креативний потенціал економіки культури в повоєнній відбудові України", яка відбулася 15 червня 2023 року на платформі Zoom. 
 Зустріч складалася з двох частин. У першій частині доповідачами були знакові постаті світового культурного простору. Учасників конференції привітав Ернесто Рамірес, який запевнив, що мистецькі проєкти України і митці зокрема мають велику підтримку ЮНЕСКО. 
 До конференції долучився голова Комітету Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв. Головною тезою його виступу було питання відновлення культурної екосистеми на основі сучасних технологій та всебічна підтримка і зняття будь-яких обмежень для розвитку креативних культурних індустрій. 
 Наступним доповідачем був професор економіки університету в Сіднеї (Австралія) Девід Тросбі. Професор-економіст наголосив на важливості збереження спадку у тісному зв’язку з економічною вигодою і зазначив, що культурний спадок слід вважати ресурсом, а не перешкодою у період відбудови та відновлення країни. 
 Надзвичайно цікавий виступ Мілени Драгіцевіч, завідувачки кафедри культурології та менеджменту, професорки університету в Бєлграді (Сербія). На прикладі уроків, надбань та помилок у своїй державі пані Мілена розповіла про роль митців та значимість національних пам’яток у періоди війни та відбудови. Професорка підкреслила, що кожен тип реконструкції, відбудови, реставрації, має бути проведений зі спільнотою і для спільноти. 
 Історією створення своїх режисерських робіт поділився Кріс Болдвін. 
   Письменник, поет, музичний критик Саймон Манді розповів про цікаву співпрацю з Європейською асоціацією фестивалів та наголосив на важливості фестивального руху у світі. 
 У другій частині онлайн-зустрічі своїми думками щодо функціонування культурного простору, розвитку кіномистецтва, фінансування галузі культури поділилися кандидат історичних наук, доцент кафедри політології Університету Григорія Сковороди в Переяславі Леся Коцур, засновник кінофестивалю «Бруківка» з міста Кам’янець-Подільський Андрій Заєць та відомий звукорежисер, викладач Київського національного університету культури і мистецтв Юрій Смаліус. 
 Учасники конференції погодилися з головною думкою зустрічі про те, що культура і мистецтво має відігравати головну роль у відбудові культурної галузі у післявоєнний час.








 
Всі права захищено © 2024
Волинський обласний науково-методичний центр культури
Розробка сайту: веб-студія "WebMaestro"