Написати лист    Головна сторінка
 
Головна
Структура ОНМЦК
Історія
Сценарії
Фотогалерея
НКС Волині
Часопис "ЯРОВИЦЯ"
Контакти
З яких причин вважаєте себе культурною людиною?
Працюю в культурній галузі
Читаю книги
Не вживаю нецензурщини

Волиняни взяли участь у проекті ЮНЕСКО «Навчати та вчитися за допомогою живої спадщини»2023.06.30 14:32

    29 червня відбувся  онлайн семінар на якому було оголошено результати проекту ЮНЕСКО "Навчати та вчитися за допомогою живої спадщини", який здійснювався в Україні у 2022-2023 рр. за  підтримки Фонду ЮНЕСКО з допомоги культурно-історичній спадщині в надзвичайних умовах. Його спікерами були представники ЮНЕСКО. У реалізації проекту брали участь Австрія, Бельгія, Греція, Естонія, Іспанія, Кіпр, Литва, Нідерланди, Польща, Чехія та Україна.

   На семінар були запрошені представники освітньої, культурної та політичної сфери 12-ти областей України, у тому числі і спеціалісти Волинського науково-методичного центру культури та носії елемента НКС «Традиція соломоплетіння у Турійській громаді Волинської області», які були задіяні у роботі над виконанням Міжнародного проекту.  

    Заступник Міністра культури та інформаційної політики Катерина Чуєва у вітальному слові акцентувала на важливості застосування культурної спадщини в освітньому просторі, що сприяє формуванню у дітей поваги до живої спадщини. Вона також подякувала ЮНЕСКО за допомогу у цьому процесі. 

     Проект мав на меті зміцнення зв’язків між спадщиною, молоддю та освітою, заохочення молоді до вивчення своєї культурної  спадщини та активної участі у її охороні, розвитку почуття приналежності та розуміння ролі живої культури. При цьому були застосовані нові інноваційні способи передачі знань, які сприйнятні сучасною молоддю.

    Також було презентовано методичний посібник для вчителів «Навчати та навчатися за допомогою живої спадщини в Україні». Серед матеріалів, які там подані, є волинська традиція соломоплетіння. Учасники конференції переглянули презентацію про застосування елемента НКС на уроках математики у школах Турійської громади.

  Голова Експертної ради з питань нематеріальної культурної спадщини при Міністерстві культури та інформаційної політики України, заступниця голови громадської організації Центру розвитку "Демократія через культуру" Валентина Дем’ян підбила підсумки роботи з реалізації проекту та подякувала усім його учасникам.






 
Всі права захищено © 2024
Волинський обласний науково-методичний центр культури
Розробка сайту: веб-студія "WebMaestro"