Написати лист    Головна сторінка
 
Головна
Структура ОНМЦК
Історія
Сценарії
Фотогалерея
НКС Волині
Часопис "ЯРОВИЦЯ"
Контакти
З яких причин вважаєте себе культурною людиною?
Працюю в культурній галузі
Читаю книги
Не вживаю нецензурщини

Вийшов у світ свіжий номер часопису «Яровиця»2023.07.04 12:39

Обласний науково-методичний центр культури з 2013 року видає як друкований орган  науково-методичний та культурно-просвітницький часопис «Яровиця». Редакційна колегія  представлена відомими науковцями зі всієї України. Видання відзначається граничною насиченістю тематики. Задум часопису відповідає дослідницькому й творчому напряму роботи Обласного науково-методичного центру культури. До недавнього часу головним редактором працював кандидат філологічних наук, член НСЖУ Віктор Зубович, у воєнні роки  журнал редагує письменник, член НСЖУ, заступник директора ОНМЦК Віталій Клімчук.  

          Журнал періодично друкує методичні, сценарні та нотні матеріали які конче потрібні у повсякденній діяльності працівників культури та мистецтва. Культурологічні та наукові дослідження стають у пригоді як студентам мистецьких навчальних закладів так і пересічним читачам, що з цікавістю сприймають новинки галузі культури.

          На даний час світ побачили уже 38 номерів видання.

У черговому номері розміщено чимало цікавих різножанрових матеріалів.

Пізнавальною є наукова публікація, кандидата історичних наук, доцента кафедри політології та публічного управління Волинського національного університету імені Лесі Українки Галини Панишко, «Роль та значення діяльності Обласного науково-методичного центру культури в реалізації державної політики у соціокультурній сфері на Волині».

Жорстоку насильницьку боротьбу радянської влади проти українського народу, становлення та розвиток визвольного руху в нашій державі висвітлено у матеріалі «Ганьба XX-го століття».

Про ткацтво, як елемент нематеріальної культурної спадщини України, розповідає Лідія Клімчук у статті «Камінь-Каширські ткалі бережуть традиції для нащадків».

Людмила Стасюк знайомить нас з Галиною Божик – заслуженим працівником культури України, колишньою очільницею КЗ «Публічна бібліотека» м. Ковеля.

Аналіз та підсумки мистецьких конкурсів – у публікації Вікторії Скороход «Важлива складова української культури».

Не залишать байдужими читача художні та публіцистичні твори Віталія Клімчука та Віктора Гребенюка.

Клубним працівникам, керівникам театральних гуртків та кіностудій пропонуємо скористатися матеріалами з розділу «Репертуар».

Рубрика «Підбиваючи підсумки» висвітлює культурно-мистецькі заходи Обласного науково-методичного центру культури.

 Читачам доступна електронна версія часопису 


 
Всі права захищено © 2024
Волинський обласний науково-методичний центр культури
Розробка сайту: веб-студія "WebMaestro"