Написати лист    Головна сторінка
 
Головна
Структура ОНМЦК
Історія
Сценарії
Фотогалерея
НКС Волині
Часопис "ЯРОВИЦЯ"
Контакти
З яких причин вважаєте себе культурною людиною?
Працюю в культурній галузі
Читаю книги
Не вживаю нецензурщини

Відбувся семінар з побудови стратегії охорони НКС на рівні громад2023.07.25 15:34

     25 липня відбувся  онлайн семінар «Побудова стратегії охорони на рівні громади за надзвичайних умов і кризових ситуацій». Було підбито підсумки розгляду Експертною радою з питань нематеріальної культурної спадщини при  Міністерстві культури та інформаційної політики України  Планів охорони елементів, включених до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України.На семінар були запрошені представники координуючих організацій роботи з охорони нематеріальної культурної спадщини та носії-практики НКС з громад. В онлайн конференції  взяли участь фахівці Обласного науково-методичного центру культури Волині.

 Голова Експертної ради з питань НКС при МКІП Валентина Дем’ян та член ради Олександр Буценко дали роз’яснення щодо вимог до побудови Планів охорони елемента нематеріальної культурної спадщини у громадах. Було зроблено детальний аналіз  правильного формування основних його розділів: загрози та ризики; цілі та завдання; охоронні заходи; очікувані результати; ресурси та кошти.

Організатори семінару відповіли на численні запитання представників громад щодо вдосконалення роботи з виявлення та охорони елементів НКС.




 
Всі права захищено © 2024
Волинський обласний науково-методичний центр культури
Розробка сайту: веб-студія "WebMaestro"