Написати лист    Головна сторінка
 
Головна
Структура ОНМЦК
Історія
Сценарії
Фотогалерея
НКС Волині
Часопис "ЯРОВИЦЯ"
Контакти
З яких причин вважаєте себе культурною людиною?
Працюю в культурній галузі
Читаю книги
Не вживаю нецензурщини

Волиняни вшанували пам’ять Лесі Українки2023.08.01 14:09



 Лучани вже традиційно прийшли до постаменту Лесі Українки, аби віддати данину пам’яті видатній поетесі. 110 років минуло від дня смерті великої української письменниці, поетеси, громадської діячки. 
  Ця геніальна жінка є яскравим світочем не тільки для нас, вона стала вірною соратницею в боротьбі за волю і незалежність для всього українського народу. Жорстока війна сьогодення з рашистськими окупантами заго́стрила мовну тему, але дала зрозуміти просту істину – до Лесі із прізвищем «Українка» долучилися всі мешканці України, яким дорога, рідна і родинно-близька європейська держава із гордим найменням «Україна». 
  Заупокійну літію на вшанування пам’яті Лесі Українки відслужили священнослужителі Луцького храму Холмської Ікони Божої Матері ПЦУ. Представники влади та громадськості, прихильники творчості Лариси Косач поклали квіти до підніжжя постаменту. 
  У виступі голови Волинської обласної організації Національної спілки письменників України Ольги Ляснюк прозвучала впевненість у невмирущій силі геніального таланту Лесі Українки, яка силою патріотичної творчості долучається до сьогоднішніх буремних подій. 
  Вірш Лесі Українки «Мріє, не зрадь!» прочитала Світлана Кресак. 
  Захід було організовано Департаментом культури молоді та спорту Волинської облдержадміністрації, Обласним науково-методичним центром культури.










 
Всі права захищено © 2024
Волинський обласний науково-методичний центр культури
Розробка сайту: веб-студія "WebMaestro"