Написати лист    Головна сторінка
 
Головна
Структура ОНМЦК
Історія
Сценарії
Фотогалерея
НКС Волині
Часопис "ЯРОВИЦЯ"
Контакти
З яких причин вважаєте себе культурною людиною?
Працюю в культурній галузі
Читаю книги
Не вживаю нецензурщини

Обласний конкурс виконавців на духових та ударних інструментах2023.12.06 13:47


ПРОЄКТ

УМОВИ 
проведення обласного конкурсу
 виконавців на духових та ударних інструментах 
імені Анатолія Тиможинського серед учнів мистецьких шкіл 
територіальних громад області

 І. Загальні положення 
 1. Обласний конкурс виконавців на духових та ударних інструментах імені Анатолія Тиможинського серед учнів мистецьких шкіл проводиться Департаментом культури, молоді та спорту Волинської обласної державної адміністрації, Обласним науково-методичним центром культури (далі – Конкурс). 
ІІ. Мета Конкурсу 
1. Виявлення та підтримка обдарованої молоді, підвищення рівня виконавської майстерності учнів, збереження, популяризація та подальший розвиток духової школи, обмін досвідом та інноваційними ідеями викладачів. 
2. Основні завдання Конкурсу: популяризація виконавства на духових та ударних інструментах; привернення уваги широких кіл громадськості до юних талантів області, орієнтованих на популяризацію кращих зразків інструментальної музики; оцінка рівня методичної роботи викладачів, обмін творчими досягненнями. 
ІІІ. Учасники Конкурсу 
1. У Конкурсі беруть участь учні старших класів мистецьких шкіл області від 12 років. Вік учасника визначається на період ІІІ (заключного) туру Конкурсу. 
2. Номінації Конкурсу: 
– дерев’яні духові інструменти; 
 – мідні духові інструменти; 
 – ударні інструменти. 
3. Заявки (згідно з додатком) для участі у ІІІ (заключному) турі та звіти про проведення ІІ (регіонального) туру Конкурсу подаються дирекцією базових шкіл (з підписом і печаткою) до 02 квітня 2024 року на електронну адресу Обласного науково-методичного центру культури: nmckv@ukr.net (Контактна особа – Вікторія Скороход: 095 897 43 15, 067 966 32 24). У ході проведення Конкурсу обробка персональних даних учасників здійснюється з урахуванням вимог Закону України «Про захист персональних даних». 
За достовірність поданої інформації відповідають директори мистецьких шкіл. Заявки, надіслані несвоєчасно, та ті, що не відповідають встановленому зразку, не розглядаються. 
 ІV. Умови проведення Конкурсу 
 1. Конкурс проводиться у три тури: І (відбірковий) тур – у всіх мистецьких школах області до 20 березня 2024 року. ІІ (регіональний) тур – у базових мистецьких школах за таким графіком: 
КЗ «Ковельська школа мистецтв» – 26 березня 2024 року. Початок о 12.00 годині. 
Нововолинська школа мистецтв – 27 березня 2024 року. Початок о 12.00 годині. 
КЗ «Луцька музична школа № 3» – 28 березня 2024 року. Початок о 10.00 годині. 
 ІІІ (заключний) тур – 12 квітня 2024 року в приміщенні Волинського фахового коледжу культури і мистецтв імені І.Ф. Стравінського Волинської обласної ради. Початок о 10.00 годині. 
  На ІІІ (заключний) тур відбираються конкурсанти, які отримали у ІІ (регіональному) турі не нижче 12 балів. 
  Порядок виступів конкурсантів визначає оргкомітет. 
 2. Критерії оцінювання: – рівень виконавської майстерності; відповідність репертуару віку та виконавським можливостям конкурсанта; сценічна культура. 
V. Програмні вимоги Конкурсу 
 Програмні вимоги Конкурсу єдині для всіх учасників: – два різнохарактерні твори (обов’язковим є виконання твору українського композитора); Рівень виконання повинен відповідати вимогам для учнів старших класів. 
 VІ. Журі Конкурсу 
1. Голова журі І (відбіркового) туру – директор мистецької школи, члени журі – викладачі відділу духових та ударних інструментів. 
2. Голова журі ІІ (регіонального) туру – викладачі (мідь і дерево) циклової комісії оркестрових духових та ударних інструментів Волинського фахового коледжу культури і мистецтв імені І.Ф. Стравінського Волинської обласної ради. 
Члени журі – завідувачі та викладачі відділу духових та ударних інструментів шкіл, на базі яких проводиться ІІ (регіональний) тур Конкурсу. 
3. Для оцінювання виступів учасників ІІІ (заключного) туру Конкурсу формується журі, до складу якого входять авторитетні фахівці в сфері культури і мистецтв. 
3. Виступи оцінюються за 15-ти бальною системою. 
VІІ. Нагородження учасників 
1. Переможцем Конкурсу є учасник, який у ІІІ (заключному) турі отримав 15 балів, лауреатами – конкурсанти, які зайняли І, ІІ, ІІІ місця. 
2. Переможець і лауреати Конкурсу нагороджуються дипломами Департаменту культури, молоді та спорту Волинської обласної державної адміністрації. Учасники, які за результатами конкурсу не зайняли призових місць, будуть нагороджені подяками Обласного науково-методичного центру культури. 

 Додаток До Умов проведення
 обласного конкурсу виконавців 
на духових та ударних інструментах
 імені Анатолія Тиможинського 
серед учнів мистецьких шкіл (Розділ ІІІ п.3)

ЗАЯВКА 
на участьу Конкурсі

з/П
ПІБ
учасника 
Дата 
народження 
Номінація  Мистецька школа 
ПІБ викладача,
контактний номер телефону 
Програма 
 1            
 2            

 
Всі права захищено © 2024
Волинський обласний науково-методичний центр культури
Розробка сайту: веб-студія "WebMaestro"