Написати лист    Головна сторінка
 
Головна
Структура ОНМЦК
Історія
Сценарії
Фотогалерея
НКС Волині
Часопис "ЯРОВИЦЯ"
Контакти
З яких причин вважаєте себе культурною людиною?
Працюю в культурній галузі
Читаю книги
Не вживаю нецензурщини

Обласний дистанційний конкурс фортепіанного мистецтва «Золота нотка»2023.12.06 14:33

ПРОЄКТ
УМОВИ
проведення обласного
дистанційного конкурсу фортепіанного мистецтва «Золота нотка» 
серед учнів мистецьких шкіл територіальних громад області 
 І. Загальні положення 
 1. Обласний дистанційний конкурс фортепіанного мистецтва «Золота нотка» серед учнів мистецьких шкіл проводиться Департаментом культури, молоді та спорту Волинської обласної державної адміністрації, Обласним науково-методичним центром культури (далі – Конкурс). 
ІІ. Мета Конкурсу 
1. Виявлення та підтримка обдарованої молоді, розкриття творчої індивідуальності та подальше вдосконалення виконавської майстерності учнів, активізація творчої діяльності викладачів мистецьких шкіл, обмін досвідом та інноваційними ідеями провідних викладачів, збагачення концертного та педагогічного репертуару кращими зразками української та світової музики. 
2. Основні завдання Конкурсу: 
– популяризація фортепіанного мистецтва; збагачення репертуару високохудожніми творами українських та зарубіжних авторів; привернення уваги широких кіл громадськості до юних талантів області; обмін творчим та виконавським досвідом. 
ІІІ. Учасники Конкурсу 
1. У Конкурсі беруть участь учні мистецьких шкіл області. 
2. Вікові категорії: 
І категорія – від 7 до 9 років (включно); 
ІІ категорія – від 10 до 12 років (включно); 
ІІІ категорія – від 13 років. 
Вік учасника визначається на день проведення ІІ (заключного) туру Конкурсу. 
3. Заявки (згідно з додатком) для участі у ІІ (заключному) турі Конкурсу подаються до 18 березня 2024 року на електронну адресу Обласного науково-методичного центру культури: nmckv@ukr.net. (Контактна особа – Вікторія Скороход: 095 897 43 15, 067 966 32 24). 
До заявки прикріплюється скан-копія свідоцтва про народження чи паспорту конкурсанта. У ході проведення Конкурсу обробка персональних даних учасників здійснюється з урахуванням вимог Закону України «Про захист персональних даних». 
За достовірність поданої інформації відповідає директор мистецької школи. Заявки, надіслані несвоєчасно, та ті, що не відповідають встановленому зразку, не розглядаються. 
ІV. Умови проведення Конкурсу 
 1. Конкурс проводиться у два тури: 
І (відбірковий) тур – очно у всіх мистецьких школах області до 13 березня 2024 року. 
ІІ (заключний) тур – онлайн. Прослуховування конкурсних відео відбуватиметься в приміщенні Волинського фахового коледжу культури і мистецтв імені І.Ф. Стравінського Волинської обласної ради. Відеозаписи конкурсних виступів учасників будуть розміщені на ютуб-каналі «Волинська культура» після проведення ІІ (заключного) туру конкурсу та оприлюднення його результатів. 
2. Критерії оцінювання: – рівень майстерності виконання; володіння і застосування засобів музичної виразності; рівень техніки гри на інструменті; власна інтерпретація фортепіанних творів; сценічний образ; відповідність репертуару віковій категорії та виконавським можливостям. 
V. Програмні вимоги Конкурсу 
І категорія:1. Поліфонічний твір; 2. П'єса. 
ІІ категорія:1. Твір великої форми (бажано соната); 2. П'єса (бажано розгорнутої форми). 
ІІІ категорія:1. Класична соната; 2. П'єса розгорнутої форми. 
VI. Вимоги до запису відео 
1. Виступ записується на відео в форматі .avi, .wma, .mp4, чи іншому і розміщується на Google-диску (обов’язково із наданням загального доступу) або на відеосервісі YouTube. Посилання на даний файл прикріплюється в заявці. 
2. При подачі конкурсних номерів варто врахувати наступне: 
– конкурсна програма має бути знята одним відеофайлом (через можливі труднощі допускається виконання двох творів окремо); 
 – якщо конкурсна програма записується двома окремими відеофайлами, на початку кожного з них потрібно назвати твір, який виконуватиметься. 
– конкурсне відео знімається без зміни ракурсу; 
– не допускається використання фонограм, тільки живе звучання; 
– не допускається гра по нотах; 
– на відео має бути чітко видно виконавця, інструмент; 
– для запису відео бажано застосувати штатив або інший засіб для підтримки знімаючого пристрою, аби під час запису виступу камера була нерухомою; – можливе використання непрофесійної апаратури хорошої якості; – відео відзняте мобільними пристроями повинно бути лише у горизонтальному положенні. 
VІІ. Журі Конкурсу 
1. Голова журі І (відбіркового) туру – директор мистецької школи, члени журі – викладачі фортепіанного відділу. 
2. Голова журі ІІ (заключного) туру – голова циклової комісії спеціального фортепіано Волинського фахового коледжу культури і мистецтв імені І.Ф. Стравінського Волинської обласної ради, члени журі – викладачі циклової комісії спеціального фортепіано Волинського фахового коледжу культури і мистецтв імені І.Ф. Стравінського Волинської обласної ради. 
3. Виступи оцінюються за 15-ти бальною системою. 
VІІІ. Нагородження учасників 
1. Переможцем Конкурсу є учасник, який у ІІ (заключному) турі отримав 15 балів, лауреатами – конкурсанти, які зайняли І, ІІ, ІІІ місця. 
2. Переможець і лауреати Конкурсу нагороджуються дипломами Департаменту культури, молоді та спорту Волинської обласної державної адміністрації. Учасники, які за результатами конкурсу не зайняли призових місць, будуть нагороджені Подяками Обласного науково-методичного центру культури.



з/п
   
ПІБ
учасника 
Дата народження,
вікова категорія
Мистецька 
школа 
ПІБ викладача, 
контактний
номер телефону 
Програма 
Посилання на 
відеозапис
виступу учасника 
 1.            
 2.            

 
Всі права захищено © 2024
Волинський обласний науково-методичний центр культури
Розробка сайту: веб-студія "WebMaestro"