Написати лист    Головна сторінка
 
Головна
Структура ОНМЦК
Історія
Сценарії
Фотогалерея
НКС Волині
Часопис "ЯРОВИЦЯ"
Контакти
З яких причин вважаєте себе культурною людиною?
Працюю в культурній галузі
Читаю книги
Не вживаю нецензурщини

Новорічний корпоратив у клубі2015.12.01 12:59

Новорічний корпоратив у клубі

 

Пропонуємо кілька ідей для проведення Нового року:

 

1. Символ 2016 року Вогняна Мавпа оголошує, що нікуди не збирається йти. Свята не буде, Рік Червоного Вогняного Півня відміняється. Кімната з накритим святковим столом замкнена на величезний замок. Відкриється він тоді, коли в нього опустити 12 чарівних фантів. Загальне завдання для всіх – заробити ці фанти. Гості діляться на команди. Та команда, яка набере найбільше фантів з дванадцяти, приводить символ наступаючого року Півня до дверей з чарівним замком, відкриває його і стомлені гості святкують перемогу святковими салютами із шампанського.

 

2. Тематичний Новий рік у відповідності з твариною, яка символізує наступний рік за Східним календарем. Скажімо, настає рік Рік Червоного Вогняного Півня і гості повинні з'явитися на святі у відповідних карнавальних костюмах. Можна їх попросити не тільки вбратися, але ще й придумати історію та ім'я для свого персонажа. А потім влаштувати конкурс на найкращу чи смішну історію.

 

3. Смішарику дістався приз, загорнутий у кілька шарів паперу. Коли він його розгорнув, там виявилася головоломка, яку необхідно розв’язати, відшукавши заховані у різних місцях пазли, зібрати їх (костюмований квест) і тільки тоді можна отримати справжню винагороду. Вдало підібрані концертні номери, слугують підказками, а світлозвукошумові ефекти  допомагають влаштувати справжнє шоу. Усім треба допомогти  Смішарику.

 

4. Костюмована вечірка. Вибираємо тему (підійде практично будь-яка, починаючи від балу-маскараду, козацької вечірки, бразильського карнавалу, диско або ретро і закінчуючи вечіркою з героями сучасних мультиків Свинкою Пепою, Фіксіками, Троллями). Заздалегідь розсилаємо цікаві запрошення, у яких просимо гостей, щоб придумали собі оригінальні та смішні костюми відповідно до заданої теми вечірки.

 

 Костюмована вечірка може бути сюрпризом для гостей. В такому разі при вході в будинок культури видаємо гостям маски, накидки, якісь елементи костюмів, з яких вони повинні створити свій образ.

 

Для проведення цього заходу потрібно підготувати музичне оформлення, відповідний одяг учасників, коктейлі, місце для танців, багато призів за вдалі костюми.

 

5. Бал-маскарад часів Середньовіччя.  Загадкові напівмаски, дами у вечірніх вбраннях з віялами, а ще шампанське і музика, музика, музика.

 

6. Шоколадний Новий рік. Сценарій шоколадного свята включає появу  новорічних героїв у  костюмах шоколадної цукерочки,  шоколадного торта, снікерса або нутелли. На призи буде необхідно багато шоколаду, тістечок, тортів, шоколадних фігурок, гарячий шоколад і т. д.

 

9. Інсценізація на сучасний лад улюблених фільмів та казок додасть трохи чарівництва в новорічну ніч. «Чародії», «Аліса в країні чудес», «Колобок» – це ті шедеври, які можуть зробити Новорічну ніч незабутньою. А ще можна на одну ніч стати героями відомого мюзиклу «Чикаго», доповнивши та модернізувавши їх пригоди. Екстравагантні вбрання, розповіді про свої авантюрні витівки безумовно прикрасять ваше корпоративне свято.

 

10.Новорічна вечірка в стилі «Диско». Одягаємось в яскраві вбрання, прикрашаємо зал і веселимося під ритми 80-х.

 

11.Найбільш малобюджетний варіант зустрічі Нового року – це зібратися у  міському парку або на міській площі навколо ялинки, запускати феєрверки, кататися з гірок, смажити на вогні їжу, влаштувати конкурс на найстильнішу Снігову бабу (сніговий замок тощо), а головне  взяти з собою шампанське і цукерки.

 

12.Новий рік в японському стилі. Кімоно, веселі розповіді про пригоди відважних самураїв, які будуть розігрувати присутні, страви з рису і риби, а ще їжа паличками.

 

13.Вручення премії «Оскар» (назву премії і номінації можна придумати самим). Кладемо перед входом червону доріжку, робимо фотосесію «зірок», що під'їхали, обов'язково вручаємо їм призи за те чи інше досягнення у році.

 

14.Привіт з майбутнього. Уявіть, що людство остаточно підкорило космос,  інопланетяни стали все частіше зустрічатися на просторах Землі. Ось і сьогодні вони з'явилися відзначити Новий рік разом із землянами. 15.Піратський Новий рік. Бандани і капелюхи на головах, ножі і виделки у руках або на перев'язі, велика скриня з подарунками і «ромом» на столі.

 

16.На новорічне свято завітала приїжджа ворожка (або астролог), яка дає цікаві прогнози на наступний рік. Одночасно вона є ведучою свята, бо може попросити гостей виконати той чи інший концертний номер або анонсувати проведення конкурсу.

 

Як бачите, ідей для свята безліч, включаючи фантазію можна придумати те, що подобається саме вам. Можливо, ви захочете відчути себе козаком Нечаєм, супергероєм Бетменом або Людиною-павуком? Успіхів у творчості і креативного Нового року!

 

Кілька веселих ігр для новорічного корпоративу

 

 

 

Талановитий артист

У капелюсі знаходяться маленькі шматочки паперу, на яких написано одне слово (ялинка, бурулька, Дід Мороз, мороз і т.д.) Учасники по черзі дістають записки з капелюха і виконують пісню – обов'язково новорічну  або зимову, в якій зустрічається написане слово.

 

Театральний

З чарівної торби гості дістають картки з веселими завданнями, які вони виконують без підготовки. Треба пройтися перед столиками як:

 

кіт, який крадеться за пташкою;

 

жінка з важкими сумками;

 

курка, що знесла яйце;

 

лелека по болоту;

 

вартовий, що охороняє депутата;

 

дівчина у вузькій спідниці на високих підборах;

 

хлопець перед незнайомою дівчиною;

 

немовля, яке тільки навчилося ходити;

 

Алла Пугачова під час виконання пісні.

 

Мотальниці

До талії дівчат прив'язують стрічки, які вони намотують навколо себе. Чоловіки-учасники повинні на швидкість перекрутити стрічки собі на талію. Хто швидше і акуратніше це зробить – перемагає і заслуговує на поцілунок дівчини.

 

Хто сильніший

Запрошуються найсильніші, найспритніші та сміливі чоловіки – не більше 5 осіб. Заздалегідь підготовлені газети. Завдання полягає в тому, щоб, тримаючи праву руку за спиною, тільки за допомогою однієї лівої, тримаючи газету за куточок, зібрати її в кулак. Хто буде найшвидшим і спритним, той і переможець.

 

Стриб-скок

Учасники конкурсу стають в одну лінію. При слові ведучого «суша» всі стрибають вперед, при слові «вода» –  назад. Конкурс проводиться в швидкому темпі. Ведучий має право замість слова «вода» вимовляти інші слова, наприклад: море, річка, затока, океан; замість слова «суша» –  берег, земля, острів. Ті, хто помиляється, вибуває вибуває, а переможцем стає останній гравець – він найуважніший.

 

Першовідкривач

Спочатку учасникам конкурсу пропонується «відкрити » нову планету –  надути якомога швидше повітряні кулі, а потім« заселити» цю планету жителями – швидко намалювати на кулі фігурки чоловічків фломастерами. У кого «жителів» на планеті виявиться більше – той переможець.

 

Товстощокий ласун

Для гри потрібен пакет смоктальних цукерок «Барбарис» або «Дюшес». У грі беруть участь кілька осіб. Вони починають по черзі брати з пакета (в руках у ведучого) по цукерці, класти її в рот (ковтати не дозволяється), і після кожної цукерки називати свого суперника «товстощоким ласуном». Хто зможе більше запхати в рот цукерок і при цьому зуміє вимовити «чарівну фразу», той і переможе.

 

Міс Чутливість

У конкурсі беруть участь тільки жінки. Вони стають обличчям до глядачів, позаду кожної стоїть стілець. Ведучий непомітно кладе на кожен стілець невеликий предмет. За командою всі учасниці сідають і намагаються визначити що за предмет під ними. Дивитися і використовувати руки забороняється. Хто перший визначить, на чому він сидить, той і перемагає. 

 

Одягни даму

 Кожна дама тримає в правій руці скручену в клубок широкустрічку. Чоловік губами бере кінчик стрічки і, не торкаючись руками, обмотує стрічкою даму. Виграє той, у кого наряд вийде вдаліший, або той, хто швидше впорається із завданням.

 

«Китайці»

Для цього конкурсу підійде яка-небудь ніжна страва – наприклад, желе. Завдання учасників – з'їсти його як можна швидше за допомогою китайських паличок (разових паличок для розмішування чаю тощо).

 

Стікер-сталкер

На початку заходу ведучий роздає  стікери (наліпки) – по 5-10 штук кожному учаснику. Протягом вечора вони непомітно приклеюють  їх до одягу інших гостей. Перемагає той, хто першим позбудеться усіх своїх стікерів.

 

Порви газету

У конкурсі беруть участь двоє, троє або кілька осіб. Завдання: як можна швидше і дрібніше порвати газету однією рукою. Рука при цьому витягнута вперед, вільною рукою допомагати не можна.

 

Рулончик

Учасникипередають по колу рулон паперових рушників. Кожен відриває стільки клаптиків, скільки він хоче, чим більше, тим краще. Ведучий оголошує правила гри: кожен учасник повинен розповісти про себе стільки фактів, скільки у нього відірваних клаптиків.

 

Мистецький салон « Талісман»

Всі гості салону  стають художниками, малюючи лівою рукою талісман наступаючого року – вогняну Мавпу, а хто лівша – малює правою. 

 

Новорічні побажання

У цю гру можна зіграти на новорічному корпоративному святі. В одину скриньку (чи одну шапку, наприклад) кидаються імена співробітників, в іншу – побажання їм у наступному році. Потім ведучий навмання витягує по одному імені і одному побажанню і зачитує їх.

 

 

 

Об'єм легенів

Завдання граючих –  надути повітряні кулі за відведений час без допомоги рук.

 

Гроші на вітер

Учасникам конкурсу видають по «грошовій» купюрі. Завдання гравців –  з трьох спроб «віддути» гроші якомога далі. Після чергової спроби гравці підходять до того місця, куди опустилася купюра і знову дують. Чия купюра відлетить далі – той і перемагає.

 

 М'яч під підборіддям

Вибираються дві команди, які постають у дві лінії (у кожній чергування: чоловік, жінка) обличчям один до одного. Умова –  гравці повинні тримати м'яч під підборіддям, під час передачі доторкатися до м'яча руками ні в якому разі не можна, при цьому дозволяється ставати один одного як завгодно, лише б не загубити м'яч.

 

Партнери

Чоловік і жінка стають один проти одного, тримаючи животами маленький гумовий м'яч. Завдання  – обертальними рухами докотити м'яч до підборіддя того, хто з партнерів менший зростом.

 

Прищепки

 Запрошується декілька пар. Кожному учаснику гри зав'язуються очі. Потім до різних ділянок одягу кожного з учасників ведучий і гості чіпляють кілька білизняних прищіпок. За сигналом ведучого потрібно зняти всі прищіпки зі свого партнера чи партнерки. Та пара, яка впорається з завданням швидше, виграє конкурс. Супроводжує конкурс музика.

 

 Фінансовий

У грі беруть участь дві пари (у кожній парі чоловік і жінка). Ведучий говорить: «Зараз ви намагатиметеся якомога швидше відкрити цілу мережу банків, вкладаючи в кожен тільки одну купюру. Отримайте початкові внески! (Видає парам фантики або нарізані папірці). Банками для ваших внесків можуть служити кишені, лацкани, і всі затишні місця. Постарайтеся якомога швидше оформити свої внески, відкрити якомога більше банків. Приготувалися, почали!». Ведучий допомагає парам виконувати завдання, і після закінчення однієї хвилини підводить підсумки: «Скільки купюр залишилося у вас? А у вас? Чудово! Всі гроші вкладені в справу! Молодці! А тепер я попрошу жінок якнайшвидше зняти з рахунків усю суму. Щоб ускладнити завдання, ми зав'яжемо їм очі». Жінкам зав'язують очі і в цей час міняють місцями чоловіків. По команді ведучого нічого не підозрюють жінки починають з азартом шукати вклади в чужих партнерів.

 

Прикрашаємо ялинку

Для проведення гри потрібні дві маленькі ялиночки або ялинові гілки у вазі (натуральні або штучні) та предмети не призначені для прикрашання ялинки (напр. кружка, рукавичка, виделка, годинник і т.д.) Учасники повинні проявити фантазію та винахідливість і прикрасити ялинку.

 

«Конструктори»

Вся команда у великих рукавицях, надягнутих одна в одну – 5 штук на швидкість збирає дрібні предмети (кіндер, мозаїка або дрібні пазли). Перемагає та команда, яка зібрала більше предметів за 5 хвилин.

 

«Губастики»

Несемо олівці, притиснувши їх носом до губ. Перемагають ті, хто не загубить їх.

 

 Загадки

 

1. Хто білить борошном всю землю,

 

   Малює крейдою на вікнах?

 

    Хто шиє пухові перини

 

    І прикрашає річки сріблом? (Зима)

 

2. Ковдра біла не руками зшита,

 

    Не ткана, не кроєна,

 

    З неба на землю послана. (Сніг)

 

3. Біла зірка з неба впала

 

    На долоню і пропала. (Сніжинка)

 

4. Усе літо стояли,

 

    На зиму чекали.

 

    Діждались пори –

 

    Помчали з гори. (Санчата)

 

5. Без сокири та гвіздків

 

   Ставить міст через річки. (Мороз)

 

6. Що росте догори коренем?  (Бурулька)

 

7. Узимку горою, а влітку водою.  (Сніг)

 

8. Упаде з неба – не розіб’ється,

 

   Упаде в воду – розпливеться.  (Сніжинка)

 

9. Яка вода у воді плаває?  (Крига)

 

10. Удень вікно розбивається,

 

     А вночі само вставляється. (Ополонка)

 

11. У нас  зимою білим цвітом

 

    Сад зацвів, неначе літом. (Іній)

 

12. Що за гостя у нас така:

 

     І зелена і струнка,

 

    Зірка сяє угорі,

 

    На гіллячках – ліхтарі,

 

    І ростуть на ній не шишки,

 

    А цукерки і горішки? (Ялинка)

 

13. Сніг на полях,

 

     Лід на річках,

 

     Хуга гуляє.

 

     Коли це буває? (Взимку)

 

14. Прийшла до нас бабуся

 

     У білому кожусі.

 

     Поля причепурила –

 

     Пухнастим снігом вкрила.

 

     Відгадайте, хто вона,

 

     Бабуся чепурна? (Зима)

 

15. Хто малюнок на вікні

 

     Уночі зробив мені? (Мороз)

 

16. Я падаю на ваші хати,

 

     Я білий-білий волохатий.

 

    Я прилипаю вам до ніг,

 

    І називаюсь просто… (Сніг)

 

17. Взимку вкрили ми навкруг

 

    Ліс, дорогу, поле й луг.

 

    А як сонце припече –

 

    Ми струмочком потечем. (Сніжинки)

 

18. Росте вона холодною зимою,

 

      Росте вона додолу головою,

 

     А тільки сонечко засяє –

 

     Вона заплаче і розтає. (Бурулька)

 

19. Влітку – сіренький,

 

      Взимку – біленький.

 

     Довгі вуха має,

 

     Швидко в ліс стрибає. (Заєць)

 

20. Є у хаті рахівник:

 

     Дні рахує кожен рік.

 

     В нього кожен день-деньочок,

 

     Має цифру і листочок.

 

     А як вечір надійде,

 

     Той листочок упаде. (Календар)

 

21.Срібна зірка біла-біла

 

     На долоню теплу сіла,

 

    А як сіла, то розтала,

 

    Голуба водиця стала. (Сніжинка)

 

22. Всі співають, веселяться,

 

      Не вгаває всюди сміх.

 

      Бо у нас сьогодні свято!

 

      Що за свято?   (Новий Рік)

 

23. Крешуть лід, ріжуть лід,

 

      Залишають дивний слід.

 

      Та й швидкі ж вони які,

 

      Ці блискучі… (Ковзани)

 

24.Беруть з гори вони розгін,

 

     Коли немає хуртовин.

 

    А вгору їх на мотузку

 

    Тягти потрібно по сніжку. (Санчата)

 

25.Через гори і долини

 

    Поспішав він до ялини.

 

     І зробив чималий крок.

 

     Хто ж він, дітки? (Дід Мороз)

 

26.Висока, до самої стелі –

 

     Зелена, струнка, чепурна.

 

     Один раз на рік до оселі

 

     Щороку приходить вона. (Ялинка)

 

27. Холодна, біла,

 

      Ліс оголила,

 

      Скувала річку,

 

      Струмочок спинила. (Зима)

 

28. На долоню зірка впала,

 

     Я дмухнув – вона розтала.

 

     То не зірка вже, краплинка,

 

    А була вона.. (Сніжинка)

 

29.Наладнали санки ми –

 

     Готувались до зими.

 

     Маєм лижі й ковзани –

 

     Будем їздить до весни.

 

     А один дивак, одначе,

 

     Зроду ще зими не бачив –

 

     Бо узимку вічно спить.

 

    Як він зветься? Це ж .. (Ведмідь)

 

30.У дуплі її домівка –

 

     Живе, як вільна пташка…

 

     Грибків собі насушить,

 

     Горішків назбирає.

 

     Зима снігів натрусить,

 

     А їй біди немає! (Білка)

 

31.Прозорий, мов скло,

 

     Та не вставиш у вікно. (Лід)

 

32. В небі хмарка пролетіла,

 

      Білий пух розсипала,

 

      Він на землю міцно ліг,

 

      Називають його… (Сніг)

 

 

 

Зимова вікторина

 

На Новий рік прибавилось дня на заячий…(глядачі закінчують) скік.

 

Зима без снігу, як літо без.. (хліба).

 

Осінь багата снопами, а зима – …(снігами).

 

Добрий той сніг, що вчасно…(ліг).

 

Зимою деньок, як комарів…(носок).

 

До завірюхи треба …. (кожуха).

 

 

 

Логічні загадки

 

Скільки хвостів у семи котів?... (7)

 

Скільки носів у 12 псів?...(12)

 

Скільки ушей у 6 мишей? …(12)

 

Скільки лап у 5 ведмежат?... (20)

 

Скільки  пальців на 10 руках?... (50)

 

 

 

Подарунки своїми руками

 

Цікавим способом дарування подарунків є скринька Діда Мороза. Тут потрібні додаткові зусилля, фантазія та добре почуття гумору. Напередодні свята на видному місці розташовується скринька з написом «Листи Діду Морозу». Кожен  може написати своє бажання та покласти його в цю скриньку. За кілька днів до Нового року вона відкривається організаторами свята. В день корпоративу урочисто в жартівливій формі, виконуються побажання. Наприклад, хтось побажав поїздку в Африку – йому можна подарувати пальму, хтось захотів нове авто – отримує маленьку іграшкову машинку, хтось захотів стати космонавтом – йому дарують скафандр і розігрується сценка – де він в ролі космонавта і т. д. Ідея цікава, але вимагає певних приготувань і фантазії.

 

Ялинка з цукерок

 

Подарунок для новорічних свят, який не тільки стане солодким сюрпризом, але і виступить в ролі справжньої прикраси. Зробити таку ялинку зовсім неважко, для цього вам знадобиться конус з твердим дном, який легко можна виготовити своїми руками з картону. Підготовлену основу потрібно перевірити на стійкість, якщо все в порядку, його можна пофарбувати в тон цукерок. Коли конус підсохне, настає черга цукерок – вони повинні бути різнокольорові, як кулі на новорічній ялинці.

 

         По спіралі, щільно одну до одної, приклеюємо цукерки на двосторонній скотч, в результаті чого ялинка поступово «одягається». Ряд з цукерками можна чергувати з зеленою гірляндою – так ялинка буде виглядати святково. Верхівку прикрашаємо зіркою, вирізаною з фольги і приклеєною на картон.

 

Імбирні коржики

 Рецепт тіста:175 гвершкового масла і 300 гцукру покласти в каструлю і розтопити на слабкому вогні, не доводячи до кипіння. Півсклянки молока злегка підігріти і додати 0,5 чайної ложки соди. Стакан просіяного борошна і дві столові ложки сушеного імбиру, чайну ложку запашного перцю і чайну ложку мелених спецій (кориця, мускатний горіх, гвоздика) змішати, поступово додати розтоплене масло і молоко. Два свіжих яйця збити в піну і додати в тісто. Ретельно вимішати суміш і розкачати корж товщиною 7-8 мм.

 

Для глазурі:

 

 1 білок, 150 - 200 г цукрової пудри, кілька крапель лимонного соку або оцту, 1 чайна ложка картопляного крохмалю, харчові барвники.

 

Цукрову пудру кілька разів просіяти. Збити білок, поступово додаючи цукрову пудру, додати сік лимона і крохмаль. При необхідності додати барвники. Глазур відразу помістити в щільний пакетик, зрізати маленький куточок і прикрашати пряники.

 

Варіант 1. З паперового трафарету вирізати фігурки ялинки, чоловічків, тварин, куль, птахів, зірочок, присипати борошном деко і розкласти пряники. Випікати при температурі 180 градусів 15-20 хвилин. Викласти коржики на чисту серветку, дати їм охолонути, прикрасити глазуром.

 

Варіант 2. Ялинка. З цупкого паперу робимо трафарети  кіл різних розмірів, у яких краї у вигляді ламаної лінії, а всередині малесенька дірочка. Випікаємо заготовки, розфарбовуємо їх глазуром. Нанизуємо елементи ялинки на дерев’яну паличку, спочатку коржики більшого діаметру, згодом меншого. Зверху одягаємо випечену з тіста зірку. Подарунок готовий!

 

Новорічний Сніговичок

Плитку шоколаду обгортаємо білим папером. На зовнішній стороні малюємо обличчя Сніговичка. Ніс можна намалювати, або зробити із шматочка паперу, згорнувши його трубочкою, а потім приклеїти. Ватною паличкою, вмоченою у рум’яна, малюємо щічки. Шапочку Сніговичку робимо із нової шкарпетки. Розрізаємо її по лінії п’ятки впоперек, верхню частину (ту, де гумка) зашиваємо, вивертаємо і одягаємо на шоколадку. Можна пришити блискучий помпон (шматочок гірлянди). Решту шкарпетки розрізаємо по спіралі і зав’язуємо на шию Сніговичкові – це шарф.

 

Новорічний подарунок

Знадобиться фотокартка, порожня скляна банка нестандартної форми невеликого розміру з кришкою, яка щільно закривається, клей, гліцерин або будь-яка світла олія, дощик, гілочка ялинки тощо. Баночку можна замінити прозорою ялинковою кулею. Приклеюємо фотокартку до банки зсередини та кладемо туди маленький шматочок гірлянди чи дощику. Можна спочатку приклеїти будь-який зимовий чи новорічний фон. Потім заливаємо все гліцерином чи олією (звичайна вода не підходить, тому що фотографія розкисне) і за бажанням прикрашаємо банку дощиком чи стрічками.

 

Новорічна ялинкова іграшка

Для роботи необхідна лампочка,  гарячий клей-пістолет, блискуча аерозольна фарба та маленький відрізок шнура. Гарячим клей-пістолетом прикріплюємо кінчики шнура до штепселя лампочки. Скляну частину її прикрашаємо довільними узорами, чекаємо доки фарба висохне і фарбуємо  виріб блискучою аерозольною фарбою.

 

Правила безпеки, дотримання яких допоможе вам не затьмарити

 

Новий рік неприємностями різного плану

 

 1. Не забувайте, що святкування Нового року – захід, далекий від дотримання всіх заходів пожежної безпеки, а тому, якщо ви вивішуєте на ялинку багато електричних гірлянд, постарайтеся, щоб вони не були зосереджені на одній розетці. Найкращий варіант, якщо гірлянди проходять через трансформатор.

 

 2.Не залишайте гірлянди включеними на ніч і надовго без догляду.

 

 3. Перевірте, щоб вата, папір, паперові вироби, тонка пластмаса, штори і т.д. не були в безпосередньому контакті і в небезпечній близькості від палаючої лампочки гірлянди. Якщо є сумніви в правильній ізоляції гірлянди, краще не вішайте і не використовуйте її.

 

 4. Не використовуйте на ялинці або в безпосередній близькості від неї запалені свічки, бенгальські вогні, петарди та феєрверки. Запуск петард, феєрверків, ракет забороняється проводити всередині приміщення, з балконів та поблизу житлових, господарських будівель, новорічних ялинок.

 

5. Щоб ялинка приносила тільки радість, установлювати її треба подалі від опалювальних приладів і джерел відкритого вогню (камінів, газових плит). Щоб ялинка не могла перекинутися й поранити людину, вона повинна бути правильно зібрана й надійно встановлена, а іграшки рівномірно на ній розподілені.

 

В клубі або громадських місцях  відійдіть подалі від колонок і акустичної системи. Велика гучність звуку може зашкодити слух

 

Отже, як бачимо, основні правила пожежної безпеки прості і не потребують великих матеріальних затрат. Треба буде уважно вивчити їх, адже знання та виконання цих правил є запорукою безпеки вашого життя та життя ваших дітей, а також отримання справжнього задоволення від свята, яке принесе благополуччя та радість до вашої оселі.

 

 

 
Всі права захищено © 2024
Волинський обласний науково-методичний центр культури
Розробка сайту: веб-студія "WebMaestro"