Написати лист    Головна сторінка
 
Головна
Структура ОНМЦК
Історія
Сценарії
Фотогалерея
НКС Волині
Часопис "ЯРОВИЦЯ"
Контакти
З яких причин вважаєте себе культурною людиною?
Працюю в культурній галузі
Читаю книги
Не вживаю нецензурщини

Обласний конкурс читців „Мій любий краю”2012.11.09 12:18

На виконання „Регіональної програми розвитку культури, мистецтва і туризму в області на 2011-2015 роки”, схваленої рішенням Волинської обласної ради від 03.03.2011 № 3\13, з нагоди 142-ї річниці від дня народження Лесі Українки та 199-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка, з метою подальшого розвитку художнього читання, вдосконалення виконавської майстерності читців, збагачення художнього рівня репертуару, широкої популяризації творів видатних українських письменників 
 НАКАЗУЮ : 
 1. Провести 24 лютого 2013 року обласний конкурс читців „Мій любий краю” у приміщенні літературно-меморіального музею Лесі Українки в с. Колодяжному Ковельського району. 
2. Затвердити Положення про підготовку і проведення обласного конкурсу читців „Мій любий краю” (додається). 
 3. Доручити підготовку та проведення обласного конкурсу читців „Мій любий краю” Обласному науково-методичному центру культури (Рожнова Л.В.) 
4. Обласному науково-методичному центру культури розробити та в установленому порядку подати на затвердження кошторис витрат, пов’язаних з підготовкою та проведенням обласного конкурсу. 
5. Начальникам відділів культури і туризму райдержадміністрацій, виконкомів міських (міст обласного значення) рад, директорам Волинського державного училища культури і мистецтв імені І. Ф. Стравінського, методичних центрів районів і міст області здійснити відповідну організаційно-творчу та методичну роботу для забезпечення активної підготовки та участі в конкурсі кращих читців. 
6. Витрати на оплату добових учасникам обласного конкурсу віднести частково за рахунок Обласного науково-методичного центру культури та організацій, які відряджають. Проїзд – за рахунок організацій, які відряджають. 
 7.Начальникові відділу культури і туризму Ковельської райдержадміністрації Матяшук Т. І., завідувачеві Колодяжненського літературно-меморіального музею Лесі Українки Комзюк В. М. провести відповідну організаційну роботу та створити необхідні умови для проведення конкурсу. 
 8. Начальникові відділу культури і мистецтв управління Назаревич М.Р. забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацію до головного управління юстиції у Волинській області. 
9. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування. 
 10. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника начальника управління культури і туризму облдержадміністрації Остапчук Г. В. 
 Начальник управління                                                                                                   В. Лисюк

ПОЛОЖЕННЯ 
про підготовку і проведення 
 обласного конкурсу читців „Мій любий краю” 

 І. Загальні положення 
 1.1. Обласний конкурс „Мій любий краю” (далі – конкурс) проводиться обласним управлінням культури і туризму облдержадміністрації та Обласним науково-методичним центром культури. 1.2. Конкурс проводиться у приміщенні літературно-меморіального музею Лесі Українки в с. Колодяжному Ковельського району 24 лютого 2013 року. 
 1.3. Конкурс проводиться з метою широкої популяризації української поетичної творчості, дальшого розвитку художнього читання, широкої популяризації творів Лесі Українки, залучення читців до активної творчої і концертної діяльності та гідного відзначення 142-ї річниці від дня народження Лесі Українки та 199-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка. 
 1.4. Основними завданнями конкурсу є: вдосконалення виконавської майстерності читців; збагачення репертуару високохудожніми творами; посилення впливу художнього слова на формування світогляду і духовності молодого покоління українців. 
ІІ. Учасники огляду-конкурсу 
 2.1. У конкурсі беруть участь учасники художньої аматорської творчості районних, міських, сільських клубних установ, школярі, студенти вищих та середніх навчальних закладів. 
 2.2. Для участі в конкурсі читці до 4 лютого 2013 року подають заявку на адресу: Обласний науково-методичний центр культури, 43025, м. Луцьк, вул. Горького, 3. Контактні телефони: 771 039, тел-факс 723 546. E-mail – nmckv.ukr.net. 
 ІІІ. Умови проведення конкурсу 
3.1. Конкурс проводиться 24 лютого 2013 року у приміщенні літературно-меморіального музею Лесі Українки в с. Колодяжному Ковельського району. Початок о 12.00 годині. Учасникам конкурсу необхідно підготувати два твори: – твір Лесі Українки; – твір Тараса Шевченка. Тривалість конкурсної програми – до 8 хвилин. Районні, міські відділи культури і туризму для участі у конкурсі направляють 1-2 особи. 
3.2. Основними критеріями оцінки виступів учасників конкурсу є: – виконавська майстерність; – режисура та засоби розкриття твору; – своєрідність манери виконання; – сценічна культура.
3.3. Переможці огляду-конкурсу нагороджуються дипломами управління культури і туризму облдержадміністрації, записуються обласним радіо і телебаченням. 
 IV. Журі конкурсу 
 4.1. Для оцінювання виступів читців обласного конкурсу утворюється журі, до складу якого входять професійні фахівці в галузі культури і мистецтва. 
4.2. Члени журі по завершенні конкурсної програми проводять аналіз відповідності виступів основним критеріям, зазначених у цьому положенні, та підбивають підсумки, приймають рішення для оголошення результатів конкурсу. 
 4.3. Журі оцінюють виступи читців – максимальна оцінка за кожним критерієм 10 балів. 

Заступник начальника управління                                                                             Г. Остапчук
 
Всі права захищено © 2024
Волинський обласний науково-методичний центр культури
Розробка сайту: веб-студія "WebMaestro"