Написати лист    Головна сторінка
 
Головна
Структура ОНМЦК
Історія
Сценарії
Фотогалерея
НКС Волині
Часопис "ЯРОВИЦЯ"
Контакти
З яких причин вважаєте себе культурною людиною?
Працюю в культурній галузі
Читаю книги
Не вживаю нецензурщини

Обласний огляд-конкурс народно-інструментальної музики “Калинова сопілка”2012.11.09 12:30

На виконання «Регіональної програми розвитку культури, мистецтва і туризму в області на 2011-2015 роки», схваленої рішенням Волинської обласної ради від 03.03.11 № 3/13, з метою подальшого розвитку народно-інструментального виконавства, збереження і відтворення традиційних жанрів українського національного мистецтва, старовинних народних інструментів, зокрема волинських, сприяння активізації діяльності оркестрів, ансамблів народної музики, підвищення майстерності, поліпшення художнього рівня репертуару та з нагоди 142-ї річниці від дня народження Лесі Українки 
 НАКАЗУЮ: 
 1. Провести 24 лютого 2013 року у Ковельському міському народному домі "Просвіта" обласний огляд-конкурс народно-інструментальної музики “Калинова сопілка”, присвяченого 142-й річниці від дня народження Лесі Українки (далі – огляд-конкурс). 
2. Затвердити Положення про підготовку і проведення обласного огляду-конкурсу народно-інструментальної музики “Калинова сопілка”, присвяченого 142-й річниці від дня народження Лесі Українки (додається). 
3. Доручити підготовку і проведення обласного огляду-конкурсу Обласному науково-методичному центру культури (Рожнова Л.В.). 
4. Обласному науково-методичному центру культури розробити та в установленому порядку подати на затвердження кошторис витрат, пов’язаних з підготовкою та проведенням обласного огляду-конкурсу. 
5. Начальникам відділів культури і туризму райдержадміністрацій, виконкомів міських (міст обласного значення) рад, директорам Волинського державного училища культури і мистецтв імені І. Ф. Стравінського, методичних центрів, початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів районів і міст області здійснити відповідну організаційно-творчу і методичну роботу для забезпечення активної підготовки та участі кращих аматорських колективів, окремих виконавців у огляді-конкурсі. 
6. Витрати на оплату добових учасникам обласного огляду-конкурсу віднести частково за рахунок Обласного науково-методичного центру культури та організацій, які відряджають. Проїзд – за рахунок організацій, які відряджають. 
 7. Начальникові відділу культури і туризму Ковельського міськвиконкому Приц М.А. та директорові міського народного дому "Просвіта" Пірожику М.І. провести відповідну організаційну роботу та створити необхідні умови для проведення огляду- конкурсу. 
 8. Начальникові відділу культури і мистецтв Назаревич М.Р. забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацію до головного управління юстиції у Волинській області. 
9. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування. 
10. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника начальника управління культури і туризму облдержадміністрації Остапчук Г.В. 

 Начальник управління                                                                                        В. Лисюк 

  ПОЛОЖЕННЯ
 про підготовку і проведення обласного огляду-конкурсу 
народно-інструментальної музики “Калинова сопілка”, 
присвяченого 142-й річниці від дня народження Лесі Українки

 І. Загальні положення 
 1.1. Обласний огляд-конкурс народно-інструментальної музики “Калинова сопілка” (далі – огляд-конкурс) проводиться управлінням культури і туризму облдержадміністрації та Обласним науково-методичним центром культури. 
 1.2. Огляд-конкурс проводиться у м. Ковелі 24 лютого 2013 року. 
 1.3. Огляд-конкурс проводиться з метою популяризації і розвитку народно-інструментального виконавства, активізації роботи аматорських колективів, розширення творчих зв’язків, обміну досвідом та відзначення 142-ї річниці від дня народження Лесі Українки. 
 1.4. Основними завданнями конкурсу є: збереження і відродження традиційних видів українського національного мистецтва, музичних інструментів, зокрема волинських; вдосконалення виконавської майстерності оркестрів, ансамблів народних інструментів, троїстих музик, окремих виконавців; збагачення репертуару високохудожніми творами українських та зарубіжних авторів; ознайомлення з кращими оркестровими та ансамблевими інструментовками, інноваційними формами сучасної української народної інструментальної музики; посилення впливу народно-інструментального мистецтва на формування світогляду і духовності молодого покоління. 
 ІІ. Учасники огляду-конкурсу 
 2.1. У огляді-конкурсі беруть участь народні аматорські оркестри, інструментальні ансамблі, ансамблі троїстих музик, солісти-інструменталісти районних, міських, сільських клубних закладів та шкіл естетичного виховання; Участь народних, зразкових аматорських колективів обов’язкова. 
 2.2. Для участі в огляді-конкурсі кожен колектив та окремий виконавець до 20 січня 20012 року подає заявку на адресу: Обласний науково-методичний центр культури, 43025, м. Луцьк, вул. Горького, 3. Контактні телефони: 771 039, тел-факс 723 546. E-mail: nmckv@ukr.net. 
 ІІІ. Умови проведення огляду-конкурсу 
3.1. Огляд-конкурс проводиться 24 лютого 2013 року в Ковельському міському народному домі «Просвіта». Початок об 11.00 годині. В програму виступу оркестрів та ансамблів народних інструментів входять два різнохарактерні твори на вибір, солістів-інструменталістів – один. 
3.2. Тривалість виступу колективу – до 8 хвилин; окремого виконавця – до 4 хвилин. Основними критеріями оцінки виступів учасників конкурсу є: – виконавська майстерність; – якість інструментовки творів, у основу яких покладено місцевий матеріал; – вміння застосування засобів художньої виразності; – художній рівень та оригінальність репертуару; – сценічна культура. З усіх учасників обласного огляду-конкурсу визначається переможець та лауреати І, ІІ, ІІІ місця у номінаціях: серед дорослих: – оркестрів та ансамблів, що носять звання “народний аматорський”; – оркестрів та ансамблів районних, міських, сільських клубних закладів та шкіл естетичного виховання; – троїстих музик; – солістів-інструменталістів. серед дітей: – оркестрів та ансамблів, що носять звання “зразковий аматорський”; – оркестрів та ансамблів; – солістів-інструменталістів. 
3.3. Переможець та лауреати огляду-конкурсу нагороджуються дипломами управління культури і туризму облдержадміністрації, записуються обласним радіо і телебаченням. Колективи та окремі виконавці мистецьких навчальних закладів І-IV рівнів акредитації виступають поза конкурсом і нагороджуються дипломами управління культури і туризму облдержадміністрації. 
 IV. Журі конкурсу 
 4.1. Для оцінювання виступів учасників обласного огляду-конкурсу утворюється журі, до складу якого входять професійні фахівці в галузі культури і мистецтва. 
4.2. Члени журі по завершенню конкурсної програми проводять аналіз відповідності виступів учасників огляду-конкурсу основним критеріям, зазначеним у цьому Положенні, підбивають підсумки, приймають рішення для оголошення результатів огляду-конкурсу. 
4.3. Журі оцінюють виступи колективів та окремих виконавців за 15-бальною системою. 

Заступник начальника управління                                                                                   Г. Остапчук
 
Всі права захищено © 2024
Волинський обласний науково-методичний центр культури
Розробка сайту: веб-студія "WebMaestro"