Написати лист    Головна сторінка
 
Головна
Структура ОНМЦК
Історія
Сценарії
Фотогалерея
НКС Волині
Часопис "ЯРОВИЦЯ"
Контакти
З яких причин вважаєте себе культурною людиною?
Працюю в культурній галузі
Читаю книги
Не вживаю нецензурщини

Ревенкові кінометри2017.04.25 15:22

 В рамках фестивалю відбулася низка заходів, так, спершу до могили Бориса Павловича було покладено квіти, а згодом на стіні будинку, де знаходиться аматорська кіностудія «Волинь», було відкрито меморіальну дошку у пам’ять про відомого режисера. Після цього в Палаці культури лучани мали нагоду переглянути окремі короткометражні фільми Бориса Ревенка. Присутні змогли насолодитися стрічкою, спроектованою на екран колишньою технікою, як це робили кілька десятиліть тому. В ній містилися унікальні кадри радянського Луцька, у тому числі зняті з висоти пташиного польоту. 

 Загалом Борис Павлович протягом усього свого життя відзняв понад 300 фільмів, 50 із яких відзначали різноманітними нагородами на республіканських і міжнародних конкурсах. Проте, за словами самого режисера, найбільше він любив знімати архітектуру та «наші українські обряди», з цією метою за життя об’їздив багато населених пунктів, зокрема на Волині.

 Організатори заходів присвячених вшануваню пам’яті Бориса Ревенка – Обласний науково-методичний центр культури, департамент культури Луцької міськради, Палац культури міста Луцька.






 
Всі права захищено © 2024
Волинський обласний науково-методичний центр культури
Розробка сайту: веб-студія "WebMaestro"