Написати лист    Головна сторінка
 
Головна
Структура ОНМЦК
Історія
Сценарії
Фотогалерея
НКС Волині
Часопис "ЯРОВИЦЯ"
Контакти
З яких причин вважаєте себе культурною людиною?
Працюю в культурній галузі
Читаю книги
Не вживаю нецензурщини

Фестиваль співаної поезії та авторської пісні «Оберіг»2017.07.19 14:00

                                                                                   ЗАТВЕРДЖЕНО

                                                                                  Наказ управління культури

                                                                                   облдержадміністрації

                                                                                   __________________ №____

ПРОЕКТ

 

 

 

 

 

 

ПОЛОЖЕННЯ                       

про проведення Фестивалю співаної  поезії та авторської пісні «Оберіг»

I. Загальні положення

 Фестиваль співаної поезії та авторської пісні «Оберіг» проводиться Волинською обласною радою, управлінням культури Волинської обласної державної адміністрації, Обласним науково-методичним центром культури, департаментом культури Луцької міської ради, Волинською обласною філармонією, Волинською регіональною дирекцією національно суспільної телерадіокомпанії України, Мистецьким об’єднанням «Куля» (м. Луцьк), Інститутом культурної антропології  Національної академії наук України (далі – Фестиваль).

ІІ. Мета та завдання Фестивалю

2.1. Пошук та підтримка молодих виконавців у жанрах співаної поезії, авторської пісні, акустичної музики, вдосконалення виконавської майстерності та покращення художнього рівня репертуару, створення  якісного музичного продукту для  програм радіо і телебачення, концертних організацій.

2.2. Завдання Фестивалю:

відродження традиції всеукраїнських фестивалів авторської пісні, співаної поезії 1989-2001 років;

презентація музичної спадщини минулих віків і сучасних визвольних змагань українського народу;

пропагування мистецьких здобутків регіону, розширення зв’язків з іншими регіонами України та країнами Євросоюзу у сфері культури та мистецтва;

обмін педагогічним та виконавським досвідом, втілення у практику концертної діяльності, медіапростір нових творів, ідей та форм, проведення наукових конференцій, круглих столів, дискусійних клубів з проблем сучасної української музичної культури, публікація матеріалів;

популяризація з допомогою друкованих та електронних засобів масової інформації та збереження у цифровому форматі доробки українських авторів, створення аудіовізуальної антології української співаної поезії;

організація змістовного дозвілля молоді та виховання естетичних смаків з допомогою надбань світової музичної культури.

ІІІ. Учасники, порядок та умови проведення Фестивалю

3.1. До участі у Фестивалі запрошуються учасники віком                                           від 16  років.

3.2. Учасники Фестивалю, супутніх заходів, почесні гості, члени журі забезпечуються проживанням, харчуванням, екскурсіями за кошти організаторів Фестивалю на пільгових умовах у закладах, з якими укладені відповідні угоди про співпрацю.

3.3. За результатами Фестивалю виходить компакт-диск із концертними та студійними творами лауреатів, готуються до ефіру телерепортажі та радіопрограми  про перебіг Фестивалю. Планується концертний тур  містами Волині та України.

3.4. Заявки (згідно з додатком) на участь у Фестивалі подаються                             за адресою: Обласний науково-методичний центр культури, 43025, м. Луцьк, вул. П’ятницька гірка, 16, е-mail: nmckv@ukr.net, контактні телефони: (0332) 771-039, тел./факс 723-546. Контактна особа – Баранюк Ігор Іванович.

До заявки додається фото учасника (учасників) у форматі JPEG для оформлення акредитаційних документів; демозапис (аудіо, відео) 2-х запропонованих пісень у форматі mp 3;

3.5. За результатами фестивалю виходить компакт-диск із концертними та студійними творами лауреатів, готуються до ефіру телерепортажі та радіопрограми про перебіг Фестивалю, планується концертний тур містами Волині та України.

3.6. Матеріали, подані на розгляд для участі в Конкурсі не рецензуються і не повертаються. Некомплектні матеріали або матеріали, надані після зазначеного терміну, не приймаються до розгляду.

ІV.Номінації Фестивалю

4.1. Номінації Фестивалю: «авторська пісня», «співана поезія», «акустична музика». Номінація Фестивалю буде визначатися у рік проведення.

4.2. Загальні вимоги до номінацій «авторська пісня» та «співана поезія»:

участь у Фестивалі можуть взяти виконавці з творами на власні україномовні тексти (авторська пісня) та виконавці, що мають музичні твори на вірші українських  поетів чи інтерпретації народних пісень (співана поезія); учасник виконує дві заявлені пісні тривалістю до 07  хвилин; супровід виконання творів – виключно акустичний (наживо); учасник виконує дві заявлені вокально-інструментальні композиції.

4.3. Загальні вимоги до номінацій «акустична музика»: участь у конкурсі можуть взяти дуети, тріо, квартети; виконання двох вокально-інструментальних композицій на власні україномовні тексти чи твори українських поетів  тривалістю до 07 хвилин; супровід виконання творів – виключно акустичний (наживо);

VІ. Порядок проведення Фестивалю

1-й день – заїзд учасників Фестивалю, прес-конференція;

2-й день – жеребкування учасників Фестивалю. Відкриття фестивалю. Концерт провідних виконавців та колективів.

3-й день – виступи учасників Фестивалю. Екскурсії учасників Фестивалю до Колодяжненського літературно-меморіального музею Лесі Українки, Затурцівського меморіального музею В’ячеслава Липинського, Устилузької дитячої школи мистецтв музею-садиби Ігоря Стравінського, художньому музеї (відділу) Волинського краєзнавчого музею. Перегляд музичних фільмів та телепрограм, музичних вистав, виставок.

4-й  день – Гала-концерт переможців Фестивалю.

VІІ. Критерії оцінювання учасників Фестивалю

 Художній рівень репертуару; майстерність виконання та артистизм; якість музичного супроводу; актуальність, самобутність, поетична цінність текстів; оригінальність композиторського рішення при виконанні пісень та композицій; сценічна культура; мелодійність;  сценічний образ.

VІІІ. Журі Фестивалю

8.1. Для оцінювання виступів учасників Фестивалю утворюється журі, до складу якого входять відомі авторитетні музикознавці та мистецтвознавці.

8.2. Члени журі, по завершенні програми Фестивалю, проводять аналіз відповідності виступів основним критеріям, зазначеним у цьому Положенні та підбивають підсумки.

 

 

 

Начальник відділу культури і мистецтв                                   М.Назаревич

 

 
Всі права захищено © 2024
Волинський обласний науково-методичний центр культури
Розробка сайту: веб-студія "WebMaestro"