Написати лист    Головна сторінка
 
Головна
Структура ОНМЦК
Історія
Сценарії
Фотогалерея
НКС Волині
Часопис "ЯРОВИЦЯ"
Контакти
З яких причин вважаєте себе культурною людиною?
Працюю в культурній галузі
Читаю книги
Не вживаю нецензурщини

Обжинки -20172017.09.08 19:03

 На «Обжинки-2017» з’їхались аграрії та народні умільці зі всієї області а також гості із Білорусі та Польщі.Тут були представлені сільськогосподарські виставки, плоди осінніх урожаїв, частування та співи.
  Кожен район області мав свій намет, де презентував осінні врожаї. Окрім продукції, люди демонстрували вироби із лози, соломи, сіна та інших матеріалів. Людей частували наливками та медовухою.
 На сцені заходу виступали кращі фольклорні та вокальні колективи Волинського краю. У репертуарах аматорських колективів звучали не тільки жниварські пісні та кращі зразки усної народної творчості, зору глядачів було представлено колоритні автентичні обжинкові обряди.
 До присутніх звернувся митрополит Луцький і Волинський Михаїл. Він зазначив, що в цей день потрібно дякувати Богу за зібраний урожай
 Голова Волинської обласної державної адміністрації Володимир Гунчик також привітав аграріїв.
Окрім презентацій основних аграрних здобутків волинського краю, виставок народних промислів і сільськогосподарської техніки, виступів народних колективів, частувань, цьогорічне свято урожаю запам’ятається ще й встановленим коровайним рекордом – найбільший спечений коровай в Україні – вагою 750 кілограмів.
 Концертну програму та хороший святковий настрій учасникам свята в обласному центрі забезпечили управління культури облдержадміністрації та Обласний науково методичний
центр культури.












 
Всі права захищено © 2024
Волинський обласний науково-методичний центр культури
Розробка сайту: веб-студія "WebMaestro"