Написати лист    Головна сторінка
 
Головна
Структура ОНМЦК
Історія
Сценарії
Фотогалерея
НКС Волині
Часопис "ЯРОВИЦЯ"
Контакти
З яких причин вважаєте себе культурною людиною?
Працюю в культурній галузі
Читаю книги
Не вживаю нецензурщини

Обласний фестиваль патріотичної пісні «У піснях мого народу – доля України» Прес-реліз2017.09.25 14:43

 14 жовтня на Театральному майдані міста Луцька, в День захисника Вітчизни, відбудеться обласний фестиваль патріотичної пісні «У піснях мого народу – доля України».

Висока громадянська свідомість та патріотизм українців формувалися не тільки у запеклій боротьбі з ворогом, а й завдяки багатому духовному світу, традиціям, народному мистецтву, що передавалося з покоління в покоління.

Свято Покрови Пресвятої Богородиці об’єднало під духовним омофором День захисника Вітчизни та День Козацтва. Саме цього жовтневого золотавого дня на Волині народилася Повстанська армія України (УПА).

До столиці Волинського краю народні митці везуть самобутні перлини патріотичної тематики, які показують героїчну боротьбу українського народу за свою незалежність як минулого так і сучасності.

У Фестивалі братимуть участь кращі вокально-хорові, музичні, фольклорні гурти, ансамблі народної пісні та музики, вокально-інструментальні ансамблі, окремі виконавці різної вікової категорії, солісти-вокалісти та читці аби своєю творчістю пошанувати пам'ять героїв, що поклали своє життя за Батьківщину, за її благополуччя та процвітання.        

Під час Фестивалю діятимуть мистецькі акції – інформаційних матеріалів і світлин «Цвіт української нації» та виробів майстрів народного мистецтва, що покликана продемонструвати багатство волинського традиційного народного мистецтва, спадковість поколінь, проводитимуться майстер-класи із традиційного народного рукомесництва.

Аматорські та професійні колективи, окремі виконавці будуть нагороджені дипломами управління культури облдержадміністрації, записані для передач на обласному радіо і телебаченні.

Обласний фестиваль патріотичної пісні “У піснях мого народу – доля України” проводить  Обласний науково-методичний центр культур, управління культури обласної державної адміністрації, за підтримки Волинської обласної державної адміністрації, обласної ради, Луцької міської ради.

Запрошуємо всіх лучан, волинян та гостей нашого краю причаститися із джерела невмирущої народної творчості, яка формує нашу національну свідомість і не дозволяє забувати чийого коріння ми діти.

 

 
Всі права захищено © 2024
Волинський обласний науково-методичний центр культури
Розробка сайту: веб-студія "WebMaestro"