Написати лист    Головна сторінка
 
Головна
Структура ОНМЦК
Історія
Сценарії
Фотогалерея
НКС Волині
Часопис "ЯРОВИЦЯ"
Контакти
З яких причин вважаєте себе культурною людиною?
Працюю в культурній галузі
Читаю книги
Не вживаю нецензурщини

День Гідності та свободи2017.11.22 10:57

До Волинського обласного музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка прийшли сотні людей аби вшанувати тих, хто ціною життя змінював країну та оберігав її від ворожих зазіхань.

У фойє зору глядачів постала інформаційно-мистецька експозиція «Цвіт Української слави», де було зібрано відомості та фотоматеріали героїчних етапів визвольної боротьби українського народу на шляху до назалежності.

Після виконання державного гімну та хвилини мовчання за загиблими на Майдані у залі вигукнули «Слава Україні!», а десятки людей відповіли «Героям Слава!».

       Голова Волинської обласної держадміністрації Володимир Гунчик зауважив, що 4 роки тому розпочалася нова сторінка історії. «Ми гордимся кожною сторінкою нашої української історії, тим, що ці сторінки робили українці почин з давніх давен і продовжують робити сьогодні»,- сказав очільник Волині.   Чотири роки тому в українців десятки молодих людей пішли боротися із режимом та за краще майбутнє. Новітні ветерани мали по 20, 25, 30 років і вони своїм подвигом, а хтось навіть ціною життя відкривав для України цю нову сторінку. Боротьба не завершена,тому нині треба багато працювати над тим, аби життя Героїв Небесної сотні та загиблих на війні воїнів не були втрачені дарма.     

      Волинських волонтерів, які протягом 4 років працювали на перемогу, нагородили відзнаками президента України «За гуманітарну участь в антитерористичній операції. Дернівський сільський голова, Герой Революції Гідності Олександр Гуч пригадав ті події і відмітив разючі зміни у свідомості підростаючого покоління, яке з гордістю називає себе українцями.«Вони гордо заявляли - ми є українці. Для мене це дуже великий показник», - зауважив Олександр.

Аналітичний екскурс новітньої революції зробив учасник антитерористичної операції Максим Бутолін.  

У залі звучали  вокальні номери, а проектор транслював кадри із Майдану, фото загиблих учасників Революції Гідності та полеглих на війні хлопців. Чимало людей не стримували сліз, і чергові відеонарізки зустрічали стоячи. Святковий тематичний захід було чітко витримано в темі прозріння народної свідомості в результаті двох революційних майданів, які дали змогу відчути себе достойними носити горде ймення українців. В мистсецькій програмі взяли участь відомі солісти Галина Конах, Вікторія Гурська, Олег Романюк, Надія Смирнова, бард Микола Більшевич,вокальний дует зразкової вокальної студії "Зернятко" Луцького РБК,вокальний ансамбль "Кант" Турійського РБК, вокальний квартет ліцеїстів Волинського обласного ліцею, Театр танцю "Зорецвіт" із м. Ківерці, дитячий хор із Луцької музичної школи №3, народний аматорський ансамбль народної пісні "Родовід" Камінь Каширського РБК, військовий оркестр Луцького прикордонного загону.

Художні номери емоційно сприймалися глядачами, адже у пам’яті ще свіжі рани від втрати дорогих людей, що загинули за Україну на Майдані та в зоні АТО. Тим більше, що ці сторінки героїчного літопису держави продовжуються на фронтовому Сході. Художніми засобами професійним виконавцям та аматорам вдалося спрямувати помисли залу на осмислення революційного минулого та утвердження українського духу в повсякденній розбудові держави.

Організаторами мистецького заходу до Дня Гідності та свободи були управління культури Волинської облдержадміністрації та Обласний науково методичний центр культури. 










 
Всі права захищено © 2024
Волинський обласний науково-методичний центр культури
Розробка сайту: веб-студія "WebMaestro"