Написати лист    Головна сторінка
 
Головна
Структура ОНМЦК
Історія
Сценарії
Фотогалерея
НКС Волині
Часопис "ЯРОВИЦЯ"
Контакти
З яких причин вважаєте себе культурною людиною?
Працюю в культурній галузі
Читаю книги
Не вживаю нецензурщини

Концерт класичної музики «Nota Bene»2018.03.21 09:47

19 березня 2018 року відбувся концерт класичної музики «Nota Bene» доцента кафедри музично-практичної підготовки Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, провідного методиста Обласного науково-методичного центру культури, лауреата обласної премії імені В’ячеслава Хурсенка Сергія Беня – талановитого виконавця, творчість якого є окрасою і вагомим внеском у розвиток вокального мистецтва Волині й України.  

На сцені Волинського академічного обласного театру ляльок звучали твори світових класиків – Георга Фрідріха Генделя, Джоакіно Россіні,  Джованні Перголезі, обробки українських народних пісень у виконанні талановитих учнів Сергія Анатолійовича – Надії Смирнової, Вікторії Куманської, Івана Коротуна.   

Окрасою концерту, приуроченому 60-літньому ювілею Сергія Беня, став пісенний дарунок соліста Пражської і Південно-Чеської опери і лучани  мали виняткову унікальну нагоду почути виступ одразу двох талановитих волинян, а ще й рідних братів – Сергія і Олександра Бенів, їх неперевершене виконання дуету  Дона Паскуале і доктора  Малатести з опери «Дон Паскуале» Гаетано Доніцетті. Звучали  арії з опер «Травіата» і «Трубадур» Джузеппе Верді, Роберт Шуман, Джоакіно Россіні та українські народні пісні.

 Не вщухали оплески і вітання від друзів, колег, з якими Сергія Анатолійовича пов’язує мистецька дорога в житті, і від вдячних лучан, яким ювіляр подарував розкішну можливість відчуття краси високого мистецтва.

Несподіванкою для всіх, хто прийшов на вечір, стала виставка творчих фоторобіт Сергія Беня «Стоїть моя душа в полях», що вперше демонструвалася на ширший загал. Вона стала своєрідним настроєм глядачів на глибоку, філософську і тонку душу співака, закоханого у красу рідної йому землі та багатогранність його обдарувань.

Привітали ювіляра заступник Луцького міського голови Олександр Рачков, народний артист України Василь Чепелюк, директор Обласного науково-методичного центру культури Любов Рожнова та вчитель Сергія і Олександра заслужений працівник культури України Ростислав Кушнірук.

Це був, справді, вечір-концерт високого мистецтва класичної музики, що торкнув душі переповненої зали глядачів, які не так часто мають розкіш бути на подібних концертах талановитих (волинян) чи своїх земляків.

Концертмейстерами виконавців були Наталія Пом’яновська і Наталія Стецюк, ведучою вечора Людмила Натанчук.

 Організатор заходу – Обласний науково-методичний центр культури за фінансової підтримки правління культури Волинської облдержадміністрації.






 

 
Всі права захищено © 2024
Волинський обласний науково-методичний центр культури
Розробка сайту: веб-студія "WebMaestro"