Написати лист    Головна сторінка
 
Головна
Структура ОНМЦК
Історія
Сценарії
Фотогалерея
НКС Волині
Часопис "ЯРОВИЦЯ"
Контакти
З яких причин вважаєте себе культурною людиною?
Працюю в культурній галузі
Читаю книги
Не вживаю нецензурщини

Обласний семінар директорів2018.11.23 09:58

Відповідно до плану роботи управління культури, з питань релігій та національностей облдержадміністрації та з метою підвищення кваліфікації, удосконалення організаційно-методичного керівництва клубними установами, обміну досвідом, пошуку нових форм культурно-просвітницької та дозвіллєвої діяльності 22 листопада 2018 року на базі  Обласного науково-методичного центру культури відбувся обласний семінар-практикум директорів районних, міських методичних центрів на тему «Районні, міські клубні установи як суспільно активні центри духовного життя місцевих громад. Інноваційні та традиційні підходи до методичної роботи».

Відкрила обласний семінар-практикум начальник управління культури, з питань релігій та національностей Ольга Чубара. Вона дала загальну оцінку діяльності клубних закладів, акцентувала увагу на питаннях, що потребують першочергового втілення. Її виступ набув форми ділової розмови із директорами районних будинків культури, народних домів «Просвіта», міських будинків культури та Палаців, які поділилися своїм баченням вирішення поставлених завдань, проблем та баченням подальшого розвитку клубних установ.

Доєднався до обговорення піднятих питань Валерій Дмитрук, заступник начальника управління – начальник відділу регіональної політики та фінансового забезпечення управління культури.

Розмову із семінаристами продовжила Любов Рожнова – директор  Обласного науково-методичного центру культури про нову модель культурно-дозвіллєвого простору та культурних інновацій в умовах об’єднаних територіальних громад, про функціональне  призначення клубу,  змістовність його роботи в духовному житті сучасної  громади.

З підсумками проведення I (регіонального) етапу Всеукраїнського огляду-конкурсу клубних закладів у сільській місцевості та про складання звітності за оновленою формою 7-НК  присутніх ознайомила Юлія Приймачук – завідувач відділу  організаційно-методичної  та видавничої діяльності ОНМЦК.

Про роботу клубного закладу із збереження нематеріальної культурної спадщини та співпрацю з громадами говорили заступник директора ОНМЦ Віталій Клімчук та  Олена Мартинович – провідний методист відділу аматорського мистецтва та народної творчості Центру культури.

Про специфіку пошуку і збереження фольклорних багатств краю розповіла провідний спеціаліст ОНМЦ Ірина Хмілевська.

Власним досвідом роботи в сучасних непростих умовах поділилися директор Турійського РБК Олексій Скубій  та Олександр Бовканюк  – директор Ківерцівського РБК  імені М. Ковальова.

Загалом семінар дав можливість у професійному колі не тільки обговорити наболілі питання, а й намітити ефективні та дієві шляхи їх вирішення.




 
Всі права захищено © 2024
Волинський обласний науково-методичний центр культури
Розробка сайту: веб-студія "WebMaestro"