Написати лист    Головна сторінка
 
Головна
Структура ОНМЦК
Історія
Сценарії
Фотогалерея
НКС Волині
Часопис "ЯРОВИЦЯ"
Контакти
З яких причин вважаєте себе культурною людиною?
Працюю в культурній галузі
Читаю книги
Не вживаю нецензурщини

Ювілей ВГО "Союз Українок"2018.11.26 15:58

 Всеукраїнська організація «Союз Українок» сьогодні гідно репрезентує українське жіноцтво на міжнародних форумах в Україні та світі. А у січні 2014 року «Союз Українок» увійшов до комітету жіночого спротиву. Основна місія організації – об’єднання українських жінок на утвердження історичних святинь, національних ідеалів, духовної культури, виховання нової генерації молоді, здатної збудувати правову демократичну українську державу.

     «Союз Українок» започаткував діяльність 1918 року, об’єднавши громадські організації, що розрізнено діяли в Галичині, у товариство з головним відділом у Львові. У грудні 1921 року товариство об’єднувало жіночі організації Наддніпрянщини, Буковини, Волині, Закарпаття у всеукраїнську організацію, головна мета якої – боротьба за незалежність і соборність України. Цього ж року відбувся З’їзд українських жінок.

        На початку заходу вшанували воїнів-захисників. Від учасників урочистої академії поклали квіти до стели Небесної Сотні та Героїв АТО, а також до пам’ятника Лесі Українці та барельєфу Галшці Гулевичівні.

   На урочистості приїхали союзянки з Тернопільщини, Львівщини, Рівненщини, Івано-Франківщини, Чернівців і Закарпаття та членкині районних відділень і осередків Волині.

      У заході брали участь  заступник голови Волинської обласної державної адміністрації Сергій Кошарук, начальник управління культури, з питань релігій та національностей Ольга Чубара, митрополит Михаїл, керуючий Волинською єпархією Української православної церкви Київського патріархату, народні депутати України Ірина Констанкевич, Ігор Лапін, перший заступник голови Волинської обласної ради Олександр Пирожик, заступник Луцького міського голови Григорій Недопад, голова Всеукраїнської громадської організації Союз Українок Орислава Хомик, голова Союзу Українок Волині Любов Ганейчук.

       Відкрив урочисту академію архієрейський хор Свято-Троїцького кафедрального собору «Оранта» (керівник заслужений діяч мистецтв України Василь Мойсіюк).

   У переповненій залі Палацу культури міста Луцька учасників академії вітали – народні артисти України Василь Чепелюк, вокальний дует «Душа Волині» у складі заслуженої артистки України Алли Опейди і заслуженого працівника культури України В’чеслава Судими, з міста Києва ­– народна артистка України Світлана Мирвода і заслужений працівник культури України  Раїса Заклецька, вокальні квартети  ліцеїстів Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою та Маневицького РБК та багато інших.

     Митрополит Луцький та Волинський Михаїл привітав присутніх з ювілеєм «Союзу Українок» та вручив церковні відзнаки. Так, орденом Святителя Миколая нагородили заступницю голови «Союзу Українок» Віру Чайковську, орденом святої великомучениці нагородили референтку «Союзу Українок» Ориславу Сидорчук.

   Захід організували і провели: управління культури, з питань релігій та національностей обласної державної адміністрації, Обласний науково-методичний центр культури та Союз Українок Волині.










 
Всі права захищено © 2024
Волинський обласний науково-методичний центр культури
Розробка сайту: веб-студія "WebMaestro"