Написати лист    Головна сторінка
 
Головна
Структура ОНМЦК
Історія
Сценарії
Фотогалерея
НКС Волині
Часопис "ЯРОВИЦЯ"
Контакти
З яких причин вважаєте себе культурною людиною?
Працюю в культурній галузі
Читаю книги
Не вживаю нецензурщини

Берегині українського духу2019.03.26 09:40

     2019 рік в Україні позначений визначними датами і подіями, які мають надзвичайно велике значення у національно-патріотичному вихованні молодого покоління українців і громадян загалом. Сьогодні ми всі є безпосередніми учасниками процесів, які закладають підвалини для формування свідомості нинішніх і прийдешніх поколінь, які впливають на подальше визначення своєї долі і долі України, бо Україна має свій досвід державотворення, свою величну культуру і свою правдиву історію боротьби за незалежність впродовж не одного століття. Зокрема, у ХІХ-ХХ столітті – це героїчна боротьба ОУН, 90-ліття створення якої відзначається на державному рівні, це боротьба повстанців УПА, це героїчні постаті, які можуть служити високим прикладом любові до землі своїх прабатьків.
  27 березня 2019 року для студентської молоді Луцького національного технічного університету відбудеться тематичний захід «Берегині українського духу» та мистецька акція «Пам’ять і слава».
   Проведення такого просвітницького заходу для студентства ЛНТУ ініціював Обласний науково-методичний центр культури, у напрямках діяльності якого особливе місце відведено саме патріотичному вихованню молоді як базової основи формування самосвідомого громадянина своєї держави.
   «Берегині українського духу» відбудуться з метою відновлення відзначення в Дня Українських Героїнь, започаткованого діаспорою Канади у 50-х роках минулого століття, вшанування видатних жінок-героїнь періоду визвольної боротьби, жінок-волинян, які стали жертвами сталінських репресій і були примусово вивезені в Сибір, як вороги народу і 90-й річниці створення ОУН.
    У заході візьмуть участь відомі на Волині артисти, окремі виконавці та творчі колективи.
  Захід пройде за підтримки Управління культури, з питань релігій та національностей Волинської облдержадміністрації, Луцького національного технічного університету, а також у ньому візьмуть участь громадські організації: «Союз українок», «Волинське обласне ветеранське товариство політичних в’язнів і репресованих» та «Волинська обласна організація Всеукраїнського жіночого товариства імені Олени Теліги».
 
Всі права захищено © 2024
Волинський обласний науково-методичний центр культури
Розробка сайту: веб-студія "WebMaestro"