Написати лист    Головна сторінка
 
Головна
Структура ОНМЦК
Історія
Сценарії
Фотогалерея
НКС Волині
Часопис "ЯРОВИЦЯ"
Контакти
З яких причин вважаєте себе культурною людиною?
Працюю в культурній галузі
Читаю книги
Не вживаю нецензурщини

Обласний конкурс виконавців на струнно-смичкових інструментах2012.10.22 14:33

 З метою виявлення найбільш обдарованих виконавців на струнно-смичкових інструментах серед учнів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів області, оцінки рівня методичної роботи викладачів, обміну досвідом роботи
 НАКАЗУЮ
1. Провести 6 березня 2013 року (початок о 10.00) у Волинському державному училищі культури і мистецтв імені І.Ф.Стравінського конкурс виконавців на струнно-смичкових інструментах серед учнів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів області згідно положення, що додається. 
2. Директору Обласного науково-методичного центру культури Рожновій Л.В. забезпечити вирішення організаційних питань, пов'язаних з підготовкою і проведенням ІІІ (заключного) туру конкурсу. 
3. Директору Волинського державного училища культури і мистецтв імені І.Ф.Стравінського Панасюку В.Г. забезпечити організацію і належні умови для проведення III туру конкурсу та участь викладачів у роботі журі. 
4. Директорам початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів області забезпечити участь учнів і викладачів у регіональних (18, 19, 20, 21 лютого 2013 р.) та заключному (6 березня 2013 р.) турах конкурсу. 
5. Директорам базових початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів подати до 25 лютого 2013 року в Обласний науково-методичний центр культури (м. Луцьк, вул. Горького, 3) звіти про проведення ІІ (регіонального) туру і списки-заявки для участі у ІІІ (заключному) турі конкурсу. 
6. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника начальника управління культури і туризму облдержадміністрації Остапчук Г. В.

 Начальник управління                                                                                             В. Лисюк 

Додаток 
 до наказу управління культури 
і туризму облдержадміністрації 
від 02.07.2012 № 91
 ПОЛОЖЕННЯ 
про обласний конкурс виконавців на струнно-смичкових інструментах серед учнів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів 


 Конкурс проводиться з метою виховання духовності, художньо-творчого мислення у здібних виконавців на струнно-смичкових інструментах, оцінки рівня методичної роботи викладачів, відбору кандидатів для навчання у Волинському державному училищі культури і мистецтв імені І.Ф.Стравінського. 
 В конкурсі беруть участь учні ДМШ і ДШМ області у чотирьох вікових категоріях:
  І категорія – до 9 років (включно);
  ІІ категорія – 10-11 років (включно); 
 ІІІ категорія – 12-13 років (включно); 
 IV категорія – від 14 років. 
 Виступи оцінюються за 15-бальною системою за такими критеріями: 
 - постановка; 
 - інтонація; 
 - звуковедення; 
 - володіння технічними навиками; 
 - музикальність; 
 - відповідність репертуару виконавським можливостям. 
 Результати заносяться до протоколу. 
 Конкурс проводиться у три тури. 
 І тур проводиться у всіх ДМШ та ДШМ області до 17 лютого 2013 року. Голова журі – директор школи, члени журі – викладачі струнно-смичкового відділу. 
 ІІ (регіональний) тур конкурсу проводиться у базових школах за таким графіком: Ковельська ДШМ - 18 лютого 2013 року; Луцька ДМШ № 1 – 19 лютого 2013 року; Луцька ДМШ № 2– 20 лютого 2013 року; Володимир-Волинська ДМШ – 21 лютого 2013 року. Голова журі – викладач Волинського державного училища культури і мистецтв імені І.Ф.Стравінського, члени журі – завідувачі струнно-смичковими відділами, викладачі шкіл. 
 Звіти про ІІ тур конкурсу разом із заявкою на участь у ІІІ (заключному) турі подаються у Обласний науково-методичний центр культури (м. Луцьк, вул. Горького, 3) до 25 лютого 2013 року. Форма заявки додається. Відповідальність за достовірність даних на учасників ІІІ туру конкурсу несе директор базової школи. 
 На ІІІ тур відбираються конкурсанти, які отримали на ІІ турі не нижче 12 балів. Голова журі – голова предметно-циклової комісії струнно-смичкових інструментів Волинського державного училища культури і мистецтв імені І.Ф.Стравінського, члени журі – викладачі училища. 
 Переможцем є конкурсант, який отримав 15 балів, лауреатами – конкурсанти, які зайняли І, ІІ, ІІІ місця. В залежності від рівня підготовки учасників журі має право розділяти, або не присуджувати всі місця. Переможець і лауреати конкурсу нагороджуються дипломами управління культури і туризму облдержадміністрації. Рішення журі є остаточним і перегляду не підлягає. 

Програмні вимоги конкурсу. 
1. Дві різнохарактерні п’єси.
 
Всі права захищено © 2024
Волинський обласний науково-методичний центр культури
Розробка сайту: веб-студія "WebMaestro"